Terugblik: Laura met NieR: Automata

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Wat was 2017 toch een topjaar qua games. Hele mooie nieuwe releases zijn voorbij gekomen en regelmatig heb ik dan ook gedacht dat ik dé game van het jaar in huis had, waarna het toch leek dat een betere game op de markt verscheen. Los van de standaard grote namen van dit jaar, zoals: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Horizon Zero Dawn, Super Mario Odyssey en Assassin's Creed Origins, zijn er ook zeker andere goede games uitgekomen die wellicht ook een klopje op de schouder verdienen.

Leukste game: NieR: Automata

Zeven jaar hebben wij moeten wachten op een vervolg op NieR, maar toen NieR: Automata in februari van dit jaar verscheen, was ik zeker niet teleurgesteld. NieR: Automata wist mij compleet te overdonderen aan goede gameplay, fantastische voice-acting en uitstekende soundtracks. Dit werd ook wel duidelijk op The Game Awards, NieR: Automata was namelijk genomineerd voor Best Role Playing Game en Best Narrative. De game heeft zelfs de categorie van Best score/music gewonnen. Deze RPG brengt met geweldig mooie graphics een apocalyptisch landschap tot leven waarin een stoere vrouw(robot) de hoofdrol speelt. Terwijl ik dit schrijf, tintelen mijn vingers om weer verder te spelen..

Meest emotionele game: Life is Strange: Before the Storm

Ik heb menig traantje gelaten tijdens het spelen van Life is Strange: Before the Storm. De eerste episodes van Life is Strange waren al ijzersterk en ik heb dan ook snel Life is Strange: Before the Storm aangeschaft toen de volledige drie episodes verkrijgbaar waren. De ontzettend sterke scenes die zich tussen Chloe Price en Rachel Amber afspelen, zijn op zo'n interessante doch herkenbare manier geportretteerd dat ik al snel medeleven voelde met deze twee eigenzinnige dames. Met het ontzettende boeiende verhaal als rode draad is Life is Strange: Before the Storm een game met moeilijke morele keuzes die leiden tot een emotionele maar aangename rit.

Teleurstelling van het jaar: Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires' Conspiracy

Een nieuwe Layton-game stond op de planning voor 2017. Dit keer speel je echter als Katrielle, de dochter van Professor Layton. Oh, wat had Level-5 hier een spektakel van kunnen maken, maar dit werd in mijn ogen echt een flop. Met afgezaagde humor, te makkelijke puzzels en een kort-door-de-bocht-verhaallijn werd het nieuwe Layton-mysterie aan ons gepresenteerd. Zo jammer, aangezien de nieuwe personages geestige karaktertrekjes hebben en Katrielle zelf ook een pittig karakter vertoont. Hopelijk krijgen wij bij de volgende Layton-game weer de puzzels van weleer terug met een pakkend verhaal zoals wij dat kennen zijn van deze serie.

Verrassing van het jaar: Little Nightmares

Ik heb verscheidene games uit het horrorgenre gespeeld. Amnesia, Until Dawn, Silent Hill, Outlast en nog vele andere heb ik in mijn verschillende consols overuren laten draaien. Toch heeft Little Nightmares mij aangenaam weten te verassen als nieuwe game in dit genre. De vage setting, angstaanjagende eindbazen, het mysterieuze hoofdpersonage en het raadselachtige slot blazen een geheel nieuw en toch intrigerend verhaal in deze game. Dit alles zorgt voor een fantastisch goede horror-setting die je laat afvragen of jij moreel gezien wel zo goed bezig bent.

Sterke afsluiting: The Last Jedi

Als mooie afsluiting van 2017 heb ik mogen genieten van de special screening van The Last Jedi, toch wel mijn hoogtepunt van 2017 qua film. Het echte Star Wars gevoel keerde weer terug in deze film en ik heb dan ook uitermate genoten van de terugkeer van Kylo Ren en Rey. Ook was het heel mooi om Carrie Fisher nog éénmaal terug te zien op het witte doek als Leia Organa. Veel van de film laat ik hier niet los, maar het enige wat ik zeg is: Luid je nieuwe jaar in met deze gave Star Wars ervaring!

Lees meer