Terugblik: Melloney van der Torre

Geplaatst: 26 december 2015 18:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Elk jaar is het maar de vraag hoeveel nieuwe games ik daadwerkelijk zal spelen. Vorig jaar kwam ik maar aan vijf games die in 2014 waren uitgekomen, niet echt een hele hoop dus. Dit jaar is er iets wonderlijks gebeurd en heb ik er zelfs meer dan tien kunnen spelen. Een hele gebeurtenis, althans voor mijn doen. Tevens heb ik in 2015 een stuk meer reviews mogen schrijven, wat ook wel meewerkt. Dit jaar heb ik er toch voor gekozen om eens geen Top 10 of iets in die richting te schrijven, maar heb ik de games opgedeeld in welke ik het beste vond, het grappigst en ga zo maar door.

Beste 'ik giechel mezelf een ongeluk'-game: Tales from the Borderlands

Laat ik eens beginnen met de grappigste game van 2015. Vorig jaar was Tales from the Borderlands ook al op mijn lijstje te vinden, aangezien de eerste aflevering toen net in december uitkwam. Het beloofde heel veel goeds en Tales heeft dit voor de volle 100 procent waar weten te maken. Geen enkele episode heeft mij teleurgesteld en het paste perfect bij de stijl die de originele games met zich meebrachten. Daarnaast was de humor weer zoals we gewend waren en zagen we karakters zoals Claptrap en Handsome Jack weer de revue passeren. Al met al dus mijn keuze voor grappigste game van het jaar.

De 'dat had toch een stuk beter gekund'-game: Game of Thrones - A Telltale Games Series

Twee Telltale-games achter elkaar, alleen is Game of Thrones toch echt de mindere van de twee die ik dit jaar heb gespeeld. Deeerste aflevering beloofde een hele hoop goeds en die heb ik dan ook beloond met een hoge score. Jammer genoeg ging het daarna nogal bergafwaarts. Elke aflevering leek weer op de vorige en ik raakte gefrustreerd, aangezien ik niet het gevoel had dat mijn keuzes ook maar enig verschil maakten. Het was zeker geen slechte game, maar het had zoveel meer kunnen zijn. Vandaar dat dit toch wel mijn teleurstelling van 2015 is.

Beste 'potverdorie ik schrik me kapot'-game: Until Dawn

Oké ik zal eerlijk zijn, ik heb dit jaar maar één horrorgame gespeeld en dat was, zoals je kunt raden, Until Dawn. Daarnaast schrik ik gigantisch snel, dus je kunt wel raden hoe vaak ik bij deze game een sprongetje van schrik maakte (geloof me, dat waren er een hele hoop). Naast alle schrikelementen is dit wel een game die een spannend verhaal vertelt en waarbij je elk moment op het puntje van je stoel zit. Tevens is dit een prachtige combi van game en film en dat smaakt voor mij zeker naar meer! Alleen speel ik dat dan wel overdag met alle lichten aan, als je het niet erg vindt.

Beste 'daar kunnen we weer even mee vooruit'-game: Fallout 4

Velen noemen Fallout 4 de beste game van 2015, maar voor mij is er toch eentje die mij meer kon bekoren. Dat wil niet wegnemen dat dit een ontzettend goede game is. Ik heb mezelf nu al vele uren weten te vermaken in de wereld van Fallout 4 en daar gaan er nog zeker een hoop bijkomen. Net als Skyrim is dit een game die ik eens in de zoveel tijd weer oppak en waar ik dan weer superveel tijd in steek. De combinatie van actie, RPG en open wereld is in mijn ogen nu eenmaal een topcombi (en ik denk dat velen dat met mij vinden). Oftewel, dit is echt de beste 'daar kunnen we weer even mee vooruit'-game van het jaar.

Beste 'hè hè eindelijk weer een vrouw in de hoofdrol'-game: Rise of the Tomb Raider

Eigenlijk kwamen er dit jaar maar twee echt grote games uit met een vrouw in de hoofdrol. Namelijk Rise of the Tomb Raider en Assassin's Creed: Syndicate. Jammer genoeg had Evie nog concurrentie van haar broer Jacob in Syndicate, dus was niet de hele game alleen met haar in de hoofdrol. Tevens kun je ook in games zoals Fallout 4 kiezen of je als man of vrouw speelt, maar dat is toch net iets anders dan een Tomb Raider of Assassin's Creed. Maar goed, dat allemaal terzijde is Rise of the Tomb Raider dus de beste game van het jaar met een chick in de hoofdrol. Daarnaast is deze game (letterlijk en figuurlijk) ondergesneeuwd door Fallout 4, aangezien deze twee tegelijkertijd zijn uitgekomen. Redelijk stomme zet dus van Square Enix, want dit was natuurlijk te verwachten. Als je echter toch Rise of the Tomb Raider tussendoor hebt weten te spelen, weet je dat dit net zoals Tomb Raider weer een ijzersterke game is.

De 'sowhee is dat even de beste game van het jaar'-game: Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight is een game die supertof is, maar door al het najaargeweld is deze toch wat in de vergetelheid geraakt. Ik heb daarnaast de nare gewoonte dat het bij mij heel lang (lees: een jaar) kan duren voordat ik een game eindelijk heb uitgespeeld. Dat heeft meerdere redenen, zoals het feit dat er steeds andere games tussendoor komen of dat ik er gewoon geen tijd voor heb. Bij Arkham Knight zat dat toch even anders en heb ik de game binnen een paar dagen uitgespeeld. Ik was sowieso al groot fan van de vorige delen en Arkham Knight ging nog even een stapje verder en dat was zeer verslavend. De karakters, het verhaal en de steengoede voice acting maakten deze game voor mij de beste van 2015.

Zo, dat was mijn lijstje van games die ik even wilde uitlichten. Ik heb nog een hoop andere games gespeeld dit jaar, maar vaak viel ik weer terug op de oude vertrouwde Borderlands 2 en Diablo III, aangezien deze twee nu eenmaal heerlijk wegspelen. Verder staan games zoals The Witcher 3: Wild Hunt (ja ik moet er op een gegeven moment toch aan geloven ben ik bang) en Life is Strange nog op mijn 'die moet ik nog spelen'-lijstje. Maar goed, al met al vond ik 2015 een tof gamejaar. Tot slot rest mij nu alleen nog jullie een mooi en gezond 2016 te wensen!

Lees meer