Terugblik: Michelle met Final Fantasy XV

Aan het eind van elk gamejaar komt altijd de vraag: 'welke games zijn er eigenlijk allemaal dit jaar uitgekomen?' naar boven. Door het jaar heen komen er allerlei toffe nieuwe snufjes uit, waardoor je de game die je net hebt gekocht alweer snel vergeet zodra er een nieuwe uitkomt. Er was dit jaar echter slechts één titel die zeker weten voorrang kreeg op alle andere games, namelijk het nieuwste deel binnen mijn favoriete gameserie aller tijden: Final Fantasy. Het jaar 2016 is zeker een lekker gamejaar en 2017 lijkt nu al nog beter te worden.

Pokémon in een nieuw jasje

Dit jaar kwam er eind april een gloednieuwe franchise naar Nederland. Het leek erop dat een nieuwe Pokémon-hype ging losbarsten, maar om Pokémon van de troon te stoten is heel wat meer voor nodig. Dat neemt niet weg dat Yo-Kai Watch een super leuke nieuwe game is. Daarbij is zelfs de anime naar Nederland gekomen en is er inmiddels een grote speelgoedlijn verschenen. Yo-Kai vangen is echter verre van makkelijk aangezien je veel pas krijgt bij het voltooien van missies. Erg handig voor gamers zoals mij die snel afgeleidt zijn door sidequests. Je kunt in elk geval niet zeggen dat er weinig te doen is naast de mainstory. De Japanse tekenstijl/omgeving maakt de game helemaal af. Ik hoop dan ook dat Yo-Kai Watch 2 snel naar ons kikkerlandje komt.

onbekend

Leukste download

Naast alle grotere titels moet ik zo nu en dan even bijtanken met een leuke luchtige game. Dit jaar ging deze eer uit naar het downloadspelletje Unravel. Sinds ik de game heb kunnen bewonderen tijdens de gamescom van 2015, keek ik al uit naar deze titel. Vanaf de release, welke begin dit jaar plaatsvond, ben ik beetje bij beetje aan de slag gegaan met het voltooien van levels. Zo nu en dan heb ik echt even zin in een leuke puzzel-achtige game met niet al te veel poespas. Unravel weet hier erg goed in te slagen. De game heeft een mooie uitstraling en biedt de nodige extra uitdaging wanneer je alle levels honderd procent wil voltooien. Daarbij is het wollige karaktertje, Yarny, erg aandoenlijk om naar te kijken. Nu nog hopen dat de game fysiek uitkomt voor in mijn gameverzameling.

onbekend

Herbeleving van mijn jeugd

In vergeet nooit meer mijn eerste echte gameplatform. Als klein meisje kreeg ik voor mijn verjaardag mijn eerste eigen handheld. Helemaal blij met mijn Nintendo Gameboy Color ben ik gestart met Pokémon red. Alhoewel ik toentertijd nauwelijks een woord Engels sprak, vond ik de game helemaal geweldig en met veel pijn en moeite is het me gelukt Pokémon Red daadwerkelijk uit te spelen. Je kunt je dus voorstellen hoe blij ik was met de release van de downloadbare versie op de Nintendo 3DS. De drie eerste Europese Pokémon-games kwamen eind februari 2016 namelijk uit in de Nintendo eShop en was het tijd om mijn jeugdherinnering weer eens op te frissen.

onbekend

Van super schattig naar pitch black

Of je nou van super schattig houdt of van een duistere setting, met de twee nieuwe Final Fantasy-titels heb je het uiterste van beide kanten te pakken. Square Enix heeft met de super schattige chibi-achtige game World of Final Fantasy mij echt weten te vermaken. Door alleen al te kijken naar alle bekende Final Fantasy-figuren in hun chibi-achtige vorm kun je niet anders dan blij worden. Om de verhouding weer bij te trekken kwam Square Enix vorige maand met de nieuwste game binnen de mainserie. Final Fantasy XV is namelijk verre van schattig. De game zet juist een vrij duistere en mysterieuze sfeer neer. Het verhaal zit sterk in elkaar, maar is wat aan de korte kant vergeleken met de oudere Final Fantasy-games. Het blijft dan ook nog steeds onmogelijk om de oude glorie terug te brengen. Na Final Fantasy X is de serie helaas langzaamaan achteruit gegaan, maar zelfs dan blijven de games uitblinken en is Final Fantasy XV mijn favoriete en laatste game van dit jaar. Mijn eerstvolgende pre-order staat eind januari 2017 gepland.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?