Terugblik: Michelle met Xenoblade Chronicles 2

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ook het afgelopen jaar werden weer meerdere games uitgesteld naar 2018, waardoor 2017 iets uitdunde qua games. Dat neemt echter niet weg dat dit jaar veel tofs is uitgekomen. Behalve games zijn er dit jaar ook genoeg films op het witte doek verschenen en kwam natuurlijk Nintendo's nieuwste console begin maart uit. Die nieuwe console kwam natuurlijk ook gepaard met een aantal niet te vergeten gametitels.

Release van het jaar

Als ik ga kijken wat nu echt de release van het jaar is, kan ik eigenlijk niet zo goed kiezen tussen de Nintendo Switch of de nieuwste Zelda-game, The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Een console is echter niets zonder de juiste games. Games zoals de nieuwste Zelda en Xenoblade 2 maken de Switch echt mijn favoriete platform. Mede doordat ik nu eindelijk kan verder gamen tijdens het lange reizen of op een saaie verjaardag als ik bijna van verveling in slaap val. Ik hoop dan ook dat er nog veel moois gaat verschijnen voor de Nintendo Switch.

Teleurstelling van het jaar

Mijn hoop lag dit jaar op de release van Kingdom Hearts 3. Menig gamer wacht al jaren op deze titel, maar helaas werd ook in 2017 de game weer een jaartje uitgesteld. Wel kwam Square Enix met een nieuwe manier om ons nog even zoet te houden tot de daadwerkelijke klapper. Naar de bundels Kingdom Hearts HD 1.5 en 2.5 verwacht je natuurlijk deeltje drie, maar niks in minder waar. De uitgever gooit met Kingdom Hearts 2.8 nog even wat extra zand in onze ogen. Begrijp me niet verkeerd, Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep: A Fragmentary Passage was zeer vermakelijk en laat je alvast wat proeven van Kingdom Hearts 3, maar het is meer een demo wat het wachten op deeltje drie nog onverdraaglijker maakt.

Film van het jaar

Zoals ik al zei, komen er naast games ook zeer mooie films uit in de bioscopen. Persoonlijk houd ik erg van films van Marvel en DC Comics. Het kan dan ook bijna niet anders dat mijn keuze voor beste film van het jaar binnen deze categorie valt. Alhoewel ik denk dat de nieuwste Star Wars-film ook zeker deze titel mag pakken, kies ik toch voor Wonder Woman. Nee, niet omdat de hoofdrolspeelster een vrouw is, maar vanwege het tijdperk. Daarbij zorgt de onwetendheid van Diana Prince voor een humoristische sfeer binnen een toch vrij serieus verhaal. Het einde was wel wat cliché, maar dat zie ik nog door de vingers.

Verrassend goed

Sommige gameseries zijn altijd leuk voor erbij, maar springen er over het algemeen nooit snel uit. Zo is de Mario-gameserie altijd wel amusant wanneer er even geen grote releases uitkomen. Super Mario Odyssey bewijst echter het tegendeel. De game zit verrassend genoeg vaker in mijn Nintendo Switch dan ik had verwacht. Met de hoeveelheid content die de werelden bevatten, ben je ook zeker wel een tijdje zoet met Super Mario Odyssey. De laatste paar jaren weet Nintendo mij steeds meer te verrassen. Nog even en dan staat Nintendo bij mij op de eerste plaats.

Klapper op de vuurpijl

Als klapper op de vuurpijl werd mijn gamejaar afgesloten met Xenoblade Chronicles 2. Wat het einde van dit jaar mooi afsluit. Natuurlijk had ik liever de release van Kingdom Hearts 3 of Final Fantasy VII Remake gezien, maar dat neemt niet weg dat Xenoblade Chronicles 2 ook weer een heerlijke Japanse RPG is. De voorganger Xenoblade X heb ik toentertijd overgeslagen omdat deze naar mijn mening een iets te Amerikaanse uitstraling heeft. Met Xenoblade Chronicles 2 keert de gameserie weer terug naar de roots van een lekkere JRPG.

Lees meer