Terugblik: Michelle Plantinga

Geplaatst: 27 december 2015 18:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, was het jaar 2015 een matig jaar voor mij als gamer. Het liefst ga ik dan ook zo snel mogelijk het nieuwe gamejaar in, welke ontzettend veel veelbelovende games met zich mee zal brengen. Met name heb ik het dan over JRPG-titels, zoals Kingdom Hearts III, Bravely Second: End Layer en Final Fantasy XV. Natuurlijk is het nog afwachten of deze games ook daadwerkelijk in 2016 zullen uitkomen. Om niet te ver vooruit te lopen, volgt hier een overzicht van mijn terugblik op het gamejaar 2015.

Kleurrijke start

Het jaar 2015 maakte een goede start met een nieuwe kleurrijke handheld. In februari verscheen namelijk de New Nintendo 3DS. Nou ging het hier natuurlijk meer om een handheldupgrade en is de New 3DS dan ook niet heel vernieuwd ten opzichte van de normale Nintendo 3DS, maar de speciale coverplates en gekleurde actionbuttons, die alleen de kleinere versie bevat, maken deze handheld erg uniek. Ik houd ervan om al mijn spullen een persoonlijke twist te geven, zodat het past bij mij eigen karakter. Dit betekent dat de schattige Pikachu- en Yoshi-coverplates niet kunnen missen in mijn collectie.

Aankondiging van het jaar

Wat ben ik blij dat ik dit jaar tijdens de E3 tot diep in de nacht wakker ben gebleven voor de presentatie van Sony. Samen met menig Final Fantasy-fan ben ik tijdens de presentatie bijna gevallen van mijn stoel. Vol ongeloof en kippenvel staarde ik naar mij beeldscherm toen de aankondigingstrailer van Final Fantasy VII Remake voorbijkwam. Voor mij was deze aankondiging zeker de beste aankondiging van het jaar, als het al niet de beste aankondiging tot nu toe is in mijn leven als gamer. Nu nog hopen dat Square Enix volgend jaar met nog zo'n pronkstuk komt, namelijk een aankondiging van de remake van Final Fantasy VII: Crisis Core.

De gameserie continues

Ook dit jaar werd de Assassin's Creed-gameserie weer uitgebreid met een nieuwe titel. Met Assassin's Creed: Syndicate verplaatste de herbeleving van de geschiedenis van Parijs naar Londen. De zoektocht naar de Pieces of Eden is namelijk nog lang niet voorbij. In tegenstelling tot Assassin's Creed Unity is dit nieuwe deel zeker een terugblik waard. Met de toevoeging van een sterk vrouwelijk speelbaar karakter, genaamd Evie Frye, was ik niet meer weg te slaan achter mijn PlayStation 4. Natuurlijk heb ik Assassin's Creed: Syndicate dan ook helemaal uitgespeeld tot er geen onontdekt hoekje in Londen meer over was. Hopelijk weet Ubisoft de volgende Assassin's Creed-game weer net zo verslavend te maken als Syndicate.

Onverwachte topper

De afgelopen jaren is mijn liefde voor Mario-games erg afgezakt. Dit jaar heeft Nintendo mij echter weten te verrassen met een onverwachte topper. Op Mario Kart na liggen de overige Mario-games stof te happen in mijn kast, en ondanks dat het (J)RPG-genre mijn favoriete gamegenre is, ging ik afgelopen maand met weinig vertrouwen aan de slag met Mario & Luigi: Paper Jam Bros. Tot mijn verbazing heb ik echter enorm veel plezier uit deze game gehaald. Nintendo heeft deze Mario-game tot een echte RPG-game weten om te vormen. Ik denk dat ik voorlopig nog wel zoet ben met het inhalen van alle gemiste Mario-games in de afgelopen jaren en dan natuurlijk met name de RPG-games.

Game van het jaar

De laatste maar zeker niet de minste game die ik aan mijn lijstje van 2015 wil toevoegen, is Life is Strange. De eerste episode was echter al een tijdje uit voor ik in aanraking kwam met deze gametitel. Daarbij bestaat Life is Strange uit meerdere downloadbare episodes, en aangezien ik vind dat games gewoon fysiek in de winkels moeten uitkomen, download ik bijna nooit. De Life is Strange-episodes heb ik dan ook pas met de release van episode 3 aangeschaft en nu is de gametitel niet meer uit mijn geheugen te krijgen. De aanschaf van de gametitel Life is Strange kwam voor mij dan ook echt uit een onverwachte hoek aanwaaien en wist mij vanaf het begin gelijk te boeien. De fysieke versie, welke helaas te laat werd aangekondigd, komt dan ook zeker in mijn gameverzameling terecht, en naar mijn mening verdient Life is Strange het om game van het jaar genoemd te worden.

Lees meer