Check hier alle The Game Awards 2023 content

Terugblik: Philip met Dead Rising 4: Frank's Big Package

Ik heb dit jaar mijn studie afgesloten en de laatste jaren iets minder tijd gehad om te gamen. Ik loop dus nog erg achter, zeker met games die dit jaar zijn uitgekomen. Niet dat ik dat erg vind. Zo kan ik namelijk alle juweeltjes eruit halen en de games die mij niet boeien overslaan. Gelukkig kan ik bij mijn collegae genoeg inspiratie opdoen dankzij hun reviews en terugblikken om een goede keuze te maken. Ik ben de inhaalslag begonnen, maar er is bijna geen beginnen aan. Natuurlijk is het schrijven voor Gameliner sinds mei één van de hoogtepunten die zeker het vermelden waard is.

Iets ouder, maar toch zeker de moeite waard

Na lang wachten heb ik eindelijk Final Fantasy XV kunnen spelen. Een zeer vermakende game al zeg ik het zelf. Dit was een grote verrassing, omdat de demo mij niet veel deed. Ik vond de gevechten saai, maar daar ben ik zeker op teruggekomen. Na meer dan honderdtwintig uur in Eos heb ik nog steeds niet genoeg gehad. Het enige minpunt is dat Noctis' avontuur beter uitgewerkt had kunnen worden, zodat het niet voelt alsof de ontwikkelaars een aantal hoofdstukken vergeten zijn (net zoals bij Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain). Met de DLC's worden enkele hiaten opgevuld, het is alleen jammer dat je daar extra geld voor moet neerleggen.

Na mijn onverwachte plezier met Tomb Raider: Definitive Edition, heb ik dit jaar Rise of the Tomb Raider opgepakt. Volgens veel reviews was de game meer van hetzelfde, maar op een goede manier. Daar ben ik het zeker mee eens, want het was zeker weer een avontuur om Lara te zien vechten voor haar leven en ondertussen met haar de mooiste locaties en schatten te ontdekken. De toegevoegde DLC's zijn leuk en afwisselend. Ook is het interessant om een deel van Lara's verleden te ontdekken in Croft Manor: Blood Ties. Nu maar hopen dat het volgende deel aan de verwachtingen kan voldoen.

Te veel uur ingestoken

Af en toe probeer ik de zeldzame trophies te behalen (met wisselend succes). De trophy waar ik al een lange tijd op jaag, heb ik eindelijk bemachtigd. Broforce is een vermakelijke en verslavende game waar je alleen of met een aantal vrienden de wereld bevrijd van terroristen, aliens en demonen. De Ironbro modus vond ik zeer uitdagend en ik bleef om de zoveel tijd terugkeren naar de game om er nog een slinger aan te geven. Na heel veel pogingen heb ik eindelijk die modus uitgespeeld en ben ik beloond met mijn digitale trofee. Ook ben ik dit jaar voor het eerst in aanraking gekomen met de Far Cry-serie. Far Cry 4 vind ik een geweldige game en ik heb de campagne twee keer achter elkaar gespeeld, simpelweg omdat ik niet wilde stoppen. Gelukkig komt volgend jaar het vijfde deel in de serie en dat belooft wat.

Nieuwe games die ik wel gespeeld heb

Van de nieuwe games die ik dit jaar wel heb gespeeld, vind ik Ys Origins een leuke toevoeging aan de Ys-serie. Zeker als je de voorgaande games hebt gespeeld, is het een verrijking op de legende van die wereld en is het een goede action JRPG. Dead Rising 4: Frank's Big Package vond ik een leuke terugkeer naar de horrorserie ondanks zijn kleine gebreken. En volgend jaar lijkt zeker niet te gaan teleurstellen met het groeiende succes van Nintendo en de aankomende games voor de Xbox One (X) en de PlayStation 4 (Pro), maar daar hebben we het binnenkort wel over. In ieder geval alvast een gelukkig nieuwjaar.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?