Terugblik: Simon met Rise of the Tomb Raider

Mijn eerste gedachte over het afgelopen jaar was: karig jaartje. Echter, toen ik even mijn ogen over alle releases liet glijden dit jaar, kwam ik toch tot een heel andere conclusie. Een jaar vol toffe releases, sterker nog, een beter jaar dan 2015. Er zijn namelijk zoveel games uitgekomen die helemaal in mijn straatje pasten, dat ik lang niet alles heb kunnen spelen Tenminste, nog niet.

Coöp dit jaar voorop

Ik heb dit jaar het meeste plezier beleeft met twee coöp titels. Dying Light: The Following opende ijzersterk het jaar met deze DLC, die zijn prijs dubbel en dwars waard was. Deze DLC voegde zo'n tien uur aan gameplay toe aan een al toffe game. De Buggy was nieuw, en was ook nog eens te upgraden. En een geheel nieuwe speelomgeving op een boerderij, dikke, hele dikke klasse. Wat een plezier heb ik daaraan beleefd zeg! Later dat jaar kwam Killing Floor 2 uit, een waar knalfestijn vol spetterende gore en een solide online coöp voor zes spelers. Humor, spanning, chaos, en een dosis coolness wist de game uitstekend te presenteren. Samenwerken was nog nooit zo vet.

onbekend

Aan avontuur geen gebrek

Man oh man, wat een dikke avonturen-games kwamen er voorbij dit jaar. Uncharted 4: A Thief's End was natuurlijk weer een meesterwerk, maar ook Rise of The Tomb Raider bracht een krachtig en adembenemend avontuur. Eindelijk kon ik aan de bak met Beyond: Two Souls voor de PlaySation 4, die had ik altijd al eens willen spelen. Heerlijk mysterieus, spannend en stiekem nog vetter dan Heavy Rain. Al met al heb ik dit jaar veel avontuurlijke verhalen mogen beleven, daar kunnen Suske en Wiske nog een puntje aan zuigen.

onbekend

Actie en reactie

Qua actie was het nogal wat karig. Dit jaar speelde ik eigenlijk maar twee nieuwe actie-titels, de Hitman-episodes en Mafia III. Bij Hitman had ik een dubbel gevoel, niet alle levels vond ik tof en de replay-waarde vond ik veel minder dan de voorgaande titels. Mafia 3 werd matig ontvangen, maar ik vond de game verre van matig. Verslavend tot op het bot, er vlogen zo 25 uurtjes voorbij met deze game. Heerlijke en brute actie. Verder speelde ik vooral oudere actie-games dit jaar, voornamelijk op de PlayStation 3.

onbekend

Wat zit er nog in het vat?

Tot slot, helaas heb ik enkele games nog niet kunnen spelen dit jaar. Waaronder: Doom, 7 Day's To Die en Deus Ex: Mankind Divided. Doom lijkt mij nog steeds erg tof, de demo smaakt nog altijd naar meer. De game 7 Day's To Die, die wekt mijn nieuwsgierigheid, maar ik twijfel nog of dit wel wat is voor mij. De eerste Deus Ex-game die ik speelde was: Human Revolution en ik zou graag nog eens de opvolger willen spelen. Ach ja, wat in het vat zit, verzuurt niet. Dat geldt overigens ook voor de PlayStation VR, daar ben ik nog even voor aan het sparen. Ik heb er een half uur mee mogen stoeien en het was een prachtige ervaring. Wel vrees ik nog voor het uitsterven van de bril, er zijn nog te weinig games die mij aanspreken. Hopelijk komen er veel toffe VR-games bij in 2017.
Echte teleurstellingen in 2016 waren er niet voor mij. Al moet ik wel zeggen dat ik meer plezier uit Hitman had verwacht te halen. De episodes speelde ik maar één of twee keer en eigenlijk speel ik ze nauwelijks nog daarna.

onbekend

Wat er nog in het vat bij moet komen volgend jaar? De volgende games laten alvast mijn gamershart sneller kloppen: Resident Evil 7, Days Gone en Dead Rising 4. Ja, ik weet het, deze oude zombie-fetisjist is blind door liefde, zombieliefde. Overigens saillant detail, het woord zombieliefde wordt kennelijk niet fout gerekend door Word. Weten we dat ook weer. Verder brand ik maar net als in 2015 weer een kaarsje. De gamegoden (weer zo'n woord wat kennelijk bestaat in onze spelling) hebben mij gebeden nog niet gehoord. Hopelijk kunnen we in 2017, Dead Island 2 en Overkill's The Walking Dead eindelijk verwachten. Ja sorry, het zijn toevallig zombie-games, kan er ook niets aan doen. Op naar 2017 dan maar!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?