Tokyo Game Show: Alles wat je moet weten over de Tokyo Game Show

Bam! Eerst de E3, dan de gamescom en als hekkensluiter de Tokyo Game Show. Dat is al een flink lange tijd de jaarlijkse agenda. De grootste gaming expo van Japan gaat volgende week op 20 september van start en ik ben hyped! Het is altijd al mijn droom geweest om de beurs bij te wonen, maar helaas is dat ook dit jaar niet het geval. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet overal meer bij te zijn, de digitale kanalen staan namelijk bomvol trailers, gameplayvideo’s en sappige nieuwtjes. Zelfs op het moment van schrijven gaan PlayStation en Square Enix al helemaal los. Blijkbaar is het lastig om te wachten met het vrijgeven van alle juicy details en filmpjes.

onbekend

Wat is de Tokyo Game Show?

De Tokyo Game Show is de derde, en tevens laatste, grote expo van het jaar. Amerika heeft de E3, Europa heeft de gamescom en Japan heeft de Tokyo Game Show, oftewel de TGS. China en Rusland tellen in dit geval niet mee, die censureren liever alles. De TGS bestaat al sinds 1996 en keert jaarlijks terug in de Makuhari Messe te Chiba, Japan. Sterker nog, in de periode van 1996 tot 2002 werd het evenement twee keer per jaar gehouden. Gelukkig is het vandaag de dag iets meer behapbaar, het evenement wordt namelijk slechts eenmaal per jaar georganiseerd.

Net zoals de gamescom heeft de TGS een speciale periode voor de pers en professionals. Dat is dit jaar op 20 en 21 september. Vervolgens opent de beurs op 22 en 23 september twee dagen lang zijn deuren voor alle gamers die niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met hun favoriete games. Japan is erg vooruitstrevend wat betreft gaming en je kunt er dan ook vanuit gaan dat alle nieuwste snufjes hier worden getoond. Square Enix, Nintendo en PlayStation zijn grote spelers en tonen dan ook steevast een grote line-up. Het gross van de games is gericht op de Japanse markt, maar gaandeweg de jaren ziet men steeds meer westerse titels de beurs betreden. Natuurlijk is er ook meer dan genoeg ruimte voor cosplay, merch en tech!

onbekendBron: Tokyo Game Show

Hoe lang is mijn vlucht, hoe kom ik er en hoe duur is een kaartje?

Een tripje naar Japan is nou niet bijzonder goedkoop. Daarbij is de reis zeer tijdrovend en ben je in staat om een flink deel van de film-catalogus door te kijken. Een last-minute vlucht kost je ongeveer zestien tot twintig uur van je leven. De buidel moet ook flink gevuld zijn, een retourtje kost je namelijk zo’n 800 duiten. Dan heb je overigens wel een vlucht naar het meer centraal gelegen Haneda Airport. Vervolgens is een het slechts een uurtje met de bus naar de Makuhari Messe.

Grappig genoeg is een dagkaartje voor de beurs zelf dan weer spotgoedkoop. Een regulier kaartje kost je aan de balie ongeveer tien euro (1200 yen) per dag. Ben je overigens een echte supporter, dan ga je voor de supporters ticket. Deze kost je zo’n 25 euro (3000 yen), maar levert je wel een speciaal shirt met bijbehorende pin op. Als je dan toch al de reis maakt, dan kan je net zo goed die vijftien extra ekkies lappen.

onbekendBron: Tokyo Game Show

Het tijdsverschil is een bitch, maar wij gaan ons uiterste best doen om je overal van op de hoogte te houden. Wil je alles op de voet volgen? Check dan onze Tokyo Game Show-pagina waar we alle nieuwtjes, video’s en artikelen verzamelen. Veel plezier aankomende week en laat ons zeker even weten of je beurs gaat bezoeken!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?