Tokyo Game Show: Beursdag 1

Vandaag is de Tokyo Game Show dan eindelijk begonnen. Of nou ja, voor de pers dan. Zaterdag gaat de beurs namelijk pas open voor het grote publiek. Vandaag heb ik vooral de beursvloer verkend en nog niet zo veel kunnen spelen. In dit artikel zal ik jullie dan ook laten zien welke stands er zoal aanwezig zijn.

onbekend
Het weer is ruk en ik heb weinig kunnen slapen, maar dat maakt allemaal niet uit, want de Tokyo Game Show is begonnen! Op de achtergrond staat Fallout 4 meerdere keren gepromoot, alleen was deze vreemd genoeg niet aanwezig. De game zou moeten staan bij Square Enix omdat Bethesda geen eigen stand heeft, maar er is geen aparte booth voor. Waarschijnlijk is er dus alleen een trailer van de game zichtbaar, maar die heb je natuurlijk allang online gezien.

onbekend
De grootste booth van de beurs is die van Sony. Hier staan naast first-party titels als Bloodborne: The Old Hunter en Uncharted: The Nathan Drake Collection ook een hoop third-party titels, waaronder Call of Duty: Black Ops 3. Daarnaast is de Project Morpheus aanwezig met enkele tech-demo's.

onbekend
Bij Capcom waren onder andere Street Fighter V en Monster Hunter X van de partij.

onbekend
Capcom heeft ook nog een kleine schietbaan geplaatst ter promotie van Resident Evil 0 HD Remaster.

onbekend
Wargaming heeft een enorme tank naar binnen gerold. De dames voor de tank hebben zo in ieder geval goede rugdekking.

onbekend
Japan is natuurlijk het land van de RPG's, dus mag Final Fantasy XIV: Heavensward van Square Enix niet ontbreken. De game is wel al een aantal maanden beschikbaar, maar dat terzijde. Tijdens de gamescom waren ook Just Cause 3, Hitman en Deus Ex: Mankind Divided aanwezig, maar die zijn hier in Tokio alleen in trailervorm op het grote scherm te bewonderen.

onbekend
Electronic Arts heeft zelf maar één game meegenomen, namelijk Star Wars: Battlefront. Ook in Japan is deze game enorm populair, aangezien er een lange rij stond.

onbekend
Monster Energy heeft ervoor gezorgd dat er een paar hallen verderop nog een andere EA-game te vinden is, namelijk Need for Speed. Ook hier zijn een hoop mensen te vinden, maar is dat nou vanwege de game of de energieblikjes die worden uitgedeeld?

onbekend
Konami mag natuurlijk ook niet ontbreken in het land van de rijzende zon. Hier kan je terecht voor Winning Eleven 2016 (ofwel Pro Evolution Soccer 2016) en is Metal Gear Online, het onlinegedeelte van het alom geprezen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, een paar weken voor de release speelbaar. Ik heb dit ook een potje kunnen proberen, maar daarover morgen meer.

onbekend
Op de Tokyo Game Show zijn ontwikkelstudio's van over de hele wereld te vinden, en ook de Nederlandse ontwikkelstudio's hebben hun eigen stand staan op het Holland Paviljoen. Toch leuk om te zien dat er zelfs in Japan interesse is in de games van Nederlandse bodem.

Dit is nog maar een klein gedeelte van de stands die dit jaar aanwezig zijn op de Tokyo Game Show. Er zijn dit jaar namelijk meer dan 2000 booths aanwezig. Dat betekent natuurlijk ook heel veel games. Morgen ga ik dan ook op zoek naar de leukste, maar ook de mafste Japanse games van de beurs.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?