Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Tokyo Game Show: Special

Morgen zal de Tokyo Game Show beginnen, en dit jaar ben ik daar namens Gameliner bij! Gisteravond ben ik in Tokio aangekomen en vandaag heb ik een beetje van de sfeer geproefd en enkele typisch Japanse dingen bekeken en gedaan.

Al tijdens mijn vlucht naar Tokio heb ik de meest maffe Japanse film bekeken die ik kon vinden. Vertaald naar het Engels heet de film Assassination Classroom. In deze film heeft een menselijke octopus met een PAC-MAN-hoofd een groot gedeelte van de maan vernietigd. Als hij niet voor een bepaalde datum wordt gedood, zegt deze octopus dat hetzelfde met de aarde zal gaan gebeuren. Daarnaast eist de octopus dat hij de docent wordt van Class E van een middelbare school. De overheid heeft een beloning van 10 miljard Yen op het hoofd van de octopus gezet, dus dan snap je wel dat de leerlingen van Class E wat beters te doen hebben dan opletten tijdens de lessen. Het doden van de octopus is echter niet gemakkelijk. Zo zijn er speciale wapens nodig om hem te verwonden. Het grootste probleem is dat hij supersnel is, waardoor hij met gemak alle kogels van alle leerlingen kan ontwijken. Assassination Classroom is niet een heel erg goede film, maar ik heb me er toch nog wel mee kunnen vermaken.

Een kennis van mij vertelde dat ik echt een kaartje moest kopen voor sumoworstelen. Het wordt namelijk maar een paar keer per jaar georganiseerd, en nu is dat toevallig tegelijkertijd met de Tokyo Game Show. Voor 45 euro heb ik dan maar een kaartje gekocht. Hiermee kon ik wel alle wedstrijden van twee verschillende kampioenschappen zien, wat van 14:00 uur tot 18:00 uur duurde. De wedstrijden zelf duren alleen niet zo heel lang. Een gemiddelde wedstrijd is na tien seconden al voorbij, maar sommige langere wedstrijden kunnen nog best spectaculair zijn. Het duurt alleen onwijs lang voordat ze eindelijk beginnen. De sumoworstelaars doen de hele tijd alsof ze klaar zijn, maar staan dan weer op als de tegenstander ook bijna klaar staat. Het begon nooit in één keer, dus al snel pakte ik mijn telefoon erbij om tussendoor een beetje PAC-MAN 256 te spelen. Het was leuk om het een keer te hebben meegemaakt, maar ik zou het zelf niet nog een keer gaan bekijken.

onbekend

Als laatste ben ik vandaag nog op zoek gegaan naar een arcadehal, maar die ben ik helaas nog niet tegengekomen. Wel ben ik meerdere Pachinkohallen tegengekomen. Bij de eerste twee die ik tegenkwam ben ik echter snel naar buiten gerend, want het geluid stond echt heel erg hard. Mijn oren konden dat niet aan. Bij de derde Pachinkohal was het geluid gelukkig een stuk zachter, maar nog wel aan de harde kant. Hier kon ik in ieder geval wel zitten om het te proberen. Het was wel anders dan ik van tevoren had gedacht. Ik dacht namelijk dat het met muntjes werkte en dat je die zelf ergens bovenin kon plaatsen. Echter ben je ballen aan het lanceren, zoals je ook met flipperkasten doet. Met behulp van een draaiknop bepaal je de snelheid van de bal. De balletjes komen echter alleen aan de linker- of rechterkant, want in het midden heb je een soort game die je af en toe kunt spelen. Hier zijn overigens veel varianten van. Daarnaast mocht ik bij de kast waar ik op zat niet eens langs de rechterkant, want dan was je je bal gelijk kwijt. Je hoeft dus alleen maar de draaiknop een klein beetje te draaien en hem dan vasthouden, dan gaat de rest vanzelf. Misschien heb ik net de verkeerde kast gepakt, maar ik vond er in ieder geval niet zo veel aan.

onbekend

Veel meer dan dit heb ik nog niet van Tokio gezien. Gelukkig ben ik er nog bijna twee weken, dus dat komt vast wel goed. Dan ga ik ook beter mijn best doen om een arcadehal te vinden. Ik ben heel benieuwd of jullie nog tips voor mij hebben in Tokio. Laat het me hieronder even weten. Morgen kunnen jullie mijn verslag lezen van de eerste beursdag van de Tokyo Game Show.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?