Top 10: Beste 3D-modelleringssoftware

3D-modellen zijn essentieel in alle soorten productie - zowel digitaal als reëel - en worden gebruikt in animatie, spelontwerp, architectuur, productie en productontwerp. Het ontwerpen van deze 3D-modellen lijkt misschien nog magischer dan traditionele kunstvormen, maar met enige vaardigheid en de geavanceerde 3D-modelleringssoftware waarover men beschikt, is het allemaal vrij eenvoudig. Dit gezegd hebbende, er zijn tal van opties te overwegen bij de beslissing welk 3D modelleerprogramma te gebruiken - elk met voor- en nadelen die ze beter maken voor uw freelance 3D graphics dev modelleerwerk dan anderen. Gezien de verschillen is het selecteren van de juiste software voor uw behoeften van cruciaal belang als u onderdelen van uw ideeën wilt materialiseren zonder tijd te verspillen aan de verkeerde tool. Om u te helpen bij uw beslissing, hebben wij het veld grondig onderzocht en een lijst samengesteld van de meest populaire en ondersteunde 3D-modellering toepassingen. Sommige zijn misschien niet de gemakkelijkste om te leren als beginner, maar ze zullen u belonen met relevantie voor de industrie, overdraagbare vaardigheden en het warme gevoel van persoonlijke voldoening wanneer u uw grote 3D-ideeën verwezenlijkt. Als u al vertrouwd bent met 3D-modellering en op zoek bent naar een nieuwe toepassing, hebben we een paar kenmerken opgenomen die er volgens ons bij elk van hen uitspringen. Hier zijn ze, in willekeurige volgorde.

Engenering

Blender

Blender, het Zwitserse zakmes onder de 3D modelleersoftware, is veel dingen voor veel mensen. Voor ons is het een geweldig gratis 3D-ontwerp platform met een duizelingwekkende reeks modelleertools; en het is helemaal gratis. Er is geen betere investering dan 3D modelleren. Blender is open-source software, wat betekent dat de gemeenschap die het gebruikt bijdraagt aan de ontwikkeling ervan en de bruikbaarheid en mogelijkheden ervan bevordert.

ZBrush

Het belangrijkste aanbod van Pixologic is ZBrush, wellicht het meest complexe digitale modelleerprogramma op onze lijst. Het wordt veel gebruikt door digitale kunstenaars die liever met "digitale klei" werken dan met mesh of parametrische modellering.

Cinema 4D

Cinema 4D, Maxons animatie krachtpatser met superieure simulatie mogelijkheden, is vaak een van de toepassingen achter de meest hypnotiserende visuele effecten. In werkelijkheid zijn de mogelijkheden van Cinema 4D zodanig dat het wordt gebruikt in VFX-intensieve Hollywood-films. Pacific Rim en Tron: Legacy zijn twee voorbeelden van fotorealistische fantasie die door Cinema 4D mogelijk zijn gemaakt.

Tron Legacy

3ds Max

3ds Max wordt al sinds het begin van de jaren negentig gebruikt voor 3D-modellering, toen het nog Studio 3D heette. Het werd eind jaren negentig overgenomen door Autodesk en is sindsdien uitgegroeid tot het programma bij uitstek voor visuele effecten en motion designers bij het maken van digitale creaties.

Modo

Modo, omschreven als een van de meer toegankelijke maar toch geavanceerde 3D modellering en animatieprogramma's, valt ergens in het midden van deze lijst. Hoewel krachtig, wordt het minder vaak gebruikt in professionele omgevingen dan de andere toepassingen op deze lijst, maar de aparte lay-out en mogelijkheden maken het de moeite waard om te verkennen.

Autodesk Maya

Autodesk Maya is een krachtige 3D-animatiesoftware die door professionals in de industrie wordt gebruikt voor hoogwaardige visuele effecten en motion graphics. Het is al 23 jaar lang een industriestandaard.

Unreal Engine

Het zal niet lang meer duren voordat je alles kunt doen wat je kunt bedenken in de digitale arena met behulp van Epic's Unreal Engine tool. Unreal heeft nu 3D-modellering mogelijkheden, waardoor je assets en scènes direct in de engine kunt maken, zodat je niet eerst in andere programma's hoeft te modelleren.

Unreal Engine 51

Houdini

Houdini is een 3D-modelleringssoftware die gespecialiseerd is in procedurele generatie en simulatie voor animatie. Het is verantwoordelijk voor enkele van Hollywoods meest adembenemende beelden in films zoals Disney's Frozen.

Vectary

Vectary is uniek onder de 3D modelleertools omdat het alleen beschikbaar is via de browser. Ondanks dit feit, en de veronderstelling dat het daardoor beperkt is, is Vectary een zeer krachtig hulpmiddel voor ontwerpers.

Adobe Substance 3D Designer

Substance 3D Designer, onderdeel van Adobe's Substance familie van apps, is een node-based graphing tool waarmee je 3D elementen en texturen vanaf nul kunt maken.

Adobe Substance 3D Designer

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?