Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Top 5 van 15 jaar: Borderlands 2 van Eilish

Geplaatst: 4 maart 2020 12:00
Aangepast: 4 maart 2020 17:30

Pff ik voel me wel oud hoor. Terug denken doet pijn. Gelukkig heb ik genoeg leuke herinneringen aan de games die ik in de afgelopen 15 jaar heb gespeeld. Dat was denk ik ook wel het grootste deel van mijn vrijetijdsbesteding. Niks mis mee, maar als je dan een top 5 moet gaan maken, wordt het toch wel echt even moeilijk. Ik heb er ook wel een poos over na moeten denken, maar ik denk dat ik een redelijk accurate lijst heb samen kunnen stellen. Waarschijnlijk ben ik na het schrijven van dit stuk een week spoorloos omdat ik mezelf opsluit in mijn appartement om deze vijf geweldige games nog een keer te herbeleven. Goed excuus, toch?

onbekend

5. This War Of Mine

Deze game ben ik recent eigenlijk pas gaan spelen, maar ik was er al best snel verslaafd aan. Het lijkt op het eerste gezicht een simpele survival game. Je moet zorgen dat de groep mensen die jij ‘beheert’ zo lang mogelijk overleefd. Maar er zit meer achter. Het geweten speelt een grote rol in This War Of Mine. Mensen vragen je om hulp, op allerlei manieren. En soms breng je jouw eigen groep in gevaar door iemand anders te helpen. Dan denk je misschien dat die keuze niet zo moeilijk is, het is immers maar een spel. Nou, als je het eenmaal aan het spelen bent en je zit er echt in, dan gaat dat wel anders voelen. Hoe meer je te weten komt over de mensen in de groep, hoe moeilijker het wordt om hen erop uit te sturen om iemand te gaan helpen of hen achter te laten zonder manieren om zich te verdedigen. Het menselijke aspect in de game komt geweldig goed over en daarom is het mijn nummer vijf.

4. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Een game die steengoed is en tegelijkertijd echt hilarisch. Behalve de sterke verhaallijn, maken de vele side quests de game super interessant. En hij gaat ook niet vervelen, hoe lang je hem ook aan één stuk speelt. Ja, ik spreek uit ervaring. Het feit dat Silent Hills werd gecancelled deed mij ontzettend veel pijn, maar deze game maakte het voor een groot deel goed. Hideo Kojima is zonder twijfel de beste game developer ooit. Zijn games zijn verrassend, spannend en zeer verwarrend. De ideale combinatie. En nee, ik ben niet bevooroordeeld omdat je in de game een hond hebt die je overal naartoe volgt. Al is dat wel een hele belangrijke feature van de game. En de stiekeme verwijzing naar P.T., een radio die ergens in een huisje midden in de woestijn verstopt staat, vind ik ook geniaal.

3. GTFO

Heb jij vrienden waar je eigenlijk van af wil, maar durf je het niet goed te zeggen? Speel dan maar gewoon een keer GTFO met hen, dan ben je ze in no time kwijt. Als er een game is die vriendschappen onder druk zet, dan is het deze wel. Nog nooit eerder heb ik een game gespeeld waarbij samenwerken zo belangrijk is. Elk lid van het team heeft een ander instrument dat nodig is om te overleven, zoals bijvoorbeeld een bioscanner, die je laat zien waar de creepy crawlers zitten die je moet verslaan of, als je verstandig bent, ontwijken. Als je ook maar één stukje informatie mist, wordt overleven al bijna onmogelijk. Daarbij kan maar één persoon in het team zien hoe het staat met de voorraad ammo en health items. Ja, het is net zo onhandig als het klinkt. Maar als je er eenmaal in zit, is het een geweldige game. Frustrerend, maar geweldig. Fouten worden namelijk keihard afgestraft. Als iemand dood gaat, mag je de hele expeditie opnieuw doen. Dag vriendschap!

2. Bloodborne

Ja, blijkbaar hou ik van frustrerende games. Had ik niet van mezelf verwacht, maar goed. Dark Souls vond ik al een goede en uitdagende game, maar Bloodborne voegt daar ook nog een portie horror en gore aan toe. Beter kan niet, toch? Lekker afgeslacht worden door gigantische, gemuteerde ratten, wie geniet daar nou niet van? Of misschien heb ik gewoon erg rare hobbies, dat kan ook. Gelukkig krijg je zelf af en toe nog wel de kans om monsters af te maken, in plaats van zelf afgemaakt te worden. Dat maakt het dan weer een beetje goed, als er tenminste nog iets van je controllers over is tegen de tijd dat je de game een beetje onder de knie hebt. Wat de game nog leuker maakt, is dat er zoveel lore achter elk karakter zit. Die lore kom je niet per se tegen in de game, maar op internet kun je alles vinden. Dat zorgt nog net voor wat extra beleving.

onbekend

1. Borderlands 2

Tja, ik kan er simpelweg niet omheen. Borderlands 2 komt toch echt op de eerste plek. En nee, dat is niet alleen maar omdat Handsome Jack erin voorkomt. Iedereen in deze game is gewoon compleet gestoord of in ieder geval een tikkeltje raar. Ik voel me er helemaal thuis. De humor in de game is simpelweg perfect, zelfs als je dezelfde grappen al duizend keer hebt gehoord omdat je Borderlands 2 net als ik al duizend keer opnieuw gespeeld hebt. Je kunt zoveel kanten op met de creatie van jouw karakter, dat je de game sowieso een aantal keer gespeeld moet hebben om alle opties uit te proberen. En bovendien, als ik te lang niet speel ga ik m’n maatje Claptrap missen. Hij is de enige die ik ooit ontmoet heb die het leven net zo erg haat als ik. Best gek dat samen het leven haten, het leven eigenlijk beter maakt. Maar goed, dit is niet de tijd om filosofisch te worden, het is tijd om lekker om ons heen te schieten en die psycho’s ervan langs te geven!

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord