Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Top 5 van 15 jaar: The Legend of Zelda: Breath of the Wild van Jolien

Geplaatst: 28 februari 2020 12:00

Een top vijf van de afgelopen jaren. Jeetje, dat is echt lastig. Vijftien jaar geleden was ik letterlijk net twee jaar bezig op de basisschool. Het enige waar ik mij toen zorgen over hoefde te maken, was of ik na schooltijd op mijn Gameboy Advance of met Playmobil ging spelen. Ik heb dan ook in de afgelopen vijftien jaar behoorlijk wat games gespeeld en er een aantal daarvan hebben een speciaal plekje gekregen. Mijn top vijf zet ik op een rij.

onbekend

5. Harvest Moon: A New Beginning

Als je mijn The Way of hebt gelezen, weet je dat ik groot fan ben van de Harvest Moon/Story of Seasons-franchise. In de afgelopen vijftien jaar zijn er ook genoeg games uitgekomen en daaruit een favoriet kiezen was lastig, want elk deel heeft wel iets unieks (behalve Island of Happiness, speel dit niet!) Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op Harvest Moon A New Beginning uit 2013. A New Beginning was de eerste Harvest Moon game die op de 3DS uitkwam. Ik heb deze game niet gekozen voor de geweldige graphics of verhaallijn, maar wat de game voor mij op dat moment betekend heeft. Toen ik de game kocht, was ik net overgestapt van het VMBO TL naar de havo en had het met bepaalde vakken best moeilijk na de overstap. Bij deze game hoefde ik even niet te denken aan school en kon ik mij alleen zorgen maken over mijn planten en dieren. Daar blijf ik deze game altijd dankbaar voor.

4. Stardew Valley

“Huh Jolien, nog een farming-simulator?” Jazeker en een hele goeie ook nog. Je wilt niet weten hoeveel uren ik in Stardew Valley heb gestopt. Ik geef toe, toen ik voor het eerst over deze game hoorde, had ik er totaal geen interesse in. “Oh een Story of Seasons-kloon, waarom zou ik die aanschaffen,” dacht ik met mijn domme kop. Toen ik steeds meer positieve verhalen over de game hoorde, besloot ik het uiteindelijk toch uit te proberen en sindsdien ben ik verkocht. Deze game is een passieproject van één persoon en dat is duidelijk te zien. De zorg die aan deze game is besteed is echt geweldig. Je kunt je boerderij inrichten zoals je wilt. Wil je een normale boerderij; prima, ga je gang. Ga je liever de hele dag vissen of de mijnen in? Ga je gang. In Stardew Valley hoeft niks, mag alles en dat maakt de game in mijn ogen zo fijn om te spelen.

3. The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim a.k.a de game die onderhand op elk platform te vinden is. Zelf kwam ik in het bezit van deze game, toen ik hem in de sale zag in de Nintendo e-Shop. Ik had er door de jaren heen vaag wat dingen over gehoord en besloot hem aan te schaffen, gewoon om het te proberen. Op dit moment heb ik meer dan duizend uur in deze game zitten en ik ben nog lang niet klaar. Skyrim lijkt eindeloos met de vele quests en plekken om te ontdekken. Met elke nieuwe save ontdek je weer iets nieuws. Daarnaast is het gewoon een geweldige game, gevuld met interessante personages en plekken waar je uren achter elkaar mee bezig kan zijn. Mocht je Skyrim op de één of andere manier nog niet in je bezit hebben en houd je van RPG’s dan raad ik deze game zeker aan!

2. Pokémon Diamond & Pearl

Wat een Pokémon game boven Skyrim? What the… ssst, dit is mijn lijst en mijn rare mening. Ja, na veel wikken en wegen heb ik besloten deze game boven Skyrim te zetten. De reden, hiervoor? Ik heb werkelijk geen idee, behalve dat het goed voelde, toen ik het zo neerzette. Pokémon Diamond en Pearl zijn in mijn ogen nog steeds de beste Pokémon games die ik ooit gespeeld heb en verdienen deze plek op mijn lijst. Elke keer als er een nieuwe Pokémon game uitkomt, merk ik dat ik ze altijd vergelijk met Pokémon Diamond & Pearl. De Sinnoh-regio brengt een goed verhaal met zich mee, dat in de nieuwere generaties helaas niet meer te vinden is. De starter Pokémon behoren nog steeds tot mijn favorieten (op Squirtle na, want Squirtle is gewoon de beste), de gyms waren leuk en champion Cynthia is de moeilijkste waar ik het ooit tegen heb opgenomen. Wat wil je nog meer van een Pokémon-game?!

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ik denk dat iedereen de nummer 1 wel had zien aankomen. Ik heb het in bijna in elke Rondvraag over deze franchise. Als ik mijzelf niet de regel had opgelegd van één game per franchise, dan was de hele lijst gevuld met The Legend of Zelda games. Het ging voor mij tussen twee games: Breath of the Wild en A Link Between Worlds. Zoals je kunt zien, is mijn keuze op de nieuwste The Legend of Zelda game gevallen. Breath of the Wild is een geweldige game voor de diehard Zelda fans en een goede instap-game voor mensen die aan Zelda willen beginnen. Toen ik de eerste trailer zag, wist ik meteen dat ik deze game wilde spelen en zodra ik de game opstartte op mijn Nintendo Switch was ik helemaal verkocht. Het verhaal, de graphics, de vrijheid en de vele dingen die je kunt ontdekken, maakt Zelda Breath of The Wild tot een geweldige game. Daarom heeft deze game de nummer één plek van mij gekregen.

Dit was mijn lijst van de top 5 beste games van de afgelopen vijftien jaar! Ben je het niet met mij eens, prima iedereen heeft zijn of haar eigen mening en ik geef toe dat ik een aparte smaak heb als het om games gaat. Wat mij betreft hadden er natuurlijk nog veel meer games in de lijst gekund, maar helaas moest ik deze lijst beperken tot vijf favoriete games. Daar zijn deze games uiteindelijk uitgekomen, maar wie weet gaat deze lijst in de komende vijftien jaar nog veranderen.

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord