Vind een goedkopere PlayStation 5, Nintendo Switch of andere console op tweedehands marktplaatsen

Geplaatst:
Aangepast: 16 april 2024 21:45

Wanneer het aankomt op het kopen van een console, gaan veel gamers naar tweedehandse marktplaatsen om zo te besparen op de kosten zonder te moeten settelen voor achterhaalde technologie. Zulke tweedehandse marktplaatsen als Eneba, kunnen goede aanbiedingen geven, niet alleen op digitale producten zoals game keys, maar ook op diverse gift cards en het upgraden van je gaming-setup met goedkopere PC onderdelen en gaming accessoires.

Maar wanneer je in de markt bent voor een nieuwe console, zijn er een groot aantal gaming apparaten beschikbaar, zoals de Nintendo Switch, PlayStation 4 en PS5. Het kan dan ook moeilijk zijn om te bepalen welke er gekozen moet worden. Hier is een betere blik op wat ze te bieden hebben.

Switch Unsplash
Unsplash

Speel on the go met een Nintendo Switch

Wanneer je een console kiest, is het belangrijk om eerst na te denken over wat voor games je gaat spelen. Als je een fan bent van Nintendo’s exclusieve franchises, zoals Mario en The Legend of Zelda, dan kan een tweedehands Nintendo Switch wellicht de beste keuze zijn voor jou.

De Nintendo Switch is een enorm populaire gaming console, die een unieke mix van draagbaarheid en kracht biedt. Met de mogelijkheid te schakelen (Switchen) tussen handheld en console gamen, biedt de Switch een functionaliteit die andere consoles niet kunnen evenaren. Of je nu thuis speelt op de TV, of onderweg, de Switch biedt een naadloze gaming ervaring.

PS5 kopen of toch een tweedehands PlayStation 4?

Als je meer interesse hebt in de meest recente blockbuster games, denk dan eens aan een tweedehands PlayStation 4 of een gloednieuwe PS5. Beide zijn erg populaire gaming consoles, geproduceerd door Sony. De PS4 is uitgekomen in 2013 en is sindsdien een standaard item in de woonkamers over de hele wereld, door zijn indrukwekkende graphics en een grote bibliotheek aan games. De PS5 aan de andere kant, is in 2020 gereleased en beschikt over mooiere graphics en snellere laadtijden, voornamelijk dankzij de solid state drive (SSD) die erin zit.

Beide consoles bieden een brede selectie aan exclusieve games, maar ook de mogelijkheid om de games van vorige generaties in de PlayStation catalogus te spelen. Een heel groot verschil tussen de twee, is dat de PS5 raytracing ondersteunt, een baanbrekende technologie die realistische belichting en reflecties in games ondersteund. Of je nu uiteindelijk voor een PS4 of PS5 kiest, zal van je budget en gewenste opties die voor jou als gamer het belangrijkst zijn afhangen.

PS52

Denk aan je budget

Nog een factor om rekening mee te houden, is het budget. De PS5 is de meest prijzige optie. Het is belangrijk dat je onthoudt dat het kopen van een tweedehands console de prijs significant naar beneden drukt. Als je zoekt naar een goede deal en daar wat extra moeite in wil stoppen, dan kan je een PS5 kopen die precies in jouw budget past.

Als je anderzijds zoekt naar een goedkopere optie, dan is de PS4 nog steeds een goede investering, gezien de lage prijs van dit moment en de grote hoeveelheid aan oude en nieuwe games die je nog steeds op de console kunt spelen. Ondertussen zorgen de flexibiliteit in draaggemak en exclusieve games op de Nintendo Switch voor een geweldige tweedehands console om te bezitten. Voordeel van deze console is, dat je hem eenvoudig voor een mooie prijs op tweedehands marktplaatsen kunt vinden.

Uiteindelijk is de beste console voor jou degene die bij je budget, voorkeuren en gamestijl past. Door te kijken naar wat voor games je speelt, de opties van de console en de juiste prijs, kan je een welgeïnformeerde console aankoop kunnen doen, die meer dan perfect bij jouw behoefte als gamer past.

Lees meer