Voorspelling: Battlefield 1

Geplaatst: 10 juni 2016 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het lijkt nog zo kort geleden dat de E3 2015 plaatsvond, maar de volgende editie staat alweer voor de deur. Net zoals elk jaar het geval is, is het ook dit jaar weer spannend wat we kunnen verwachten. Naast verrassingen, wordt er natuurlijk volop gameplay getoond en zijn sommige dingen allang geen geheim meer (zoals de PlayStation 4K). Ik ben dit jaar vooral benieuwd naar de verassingen die Sony, Microsoft, Nintendo en alle third-party uitgevers tevoorschijn toveren.

Battlefield 1

De game waar ik ongetwijfeld het meeste naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Battlefield 1. De aankondigingstrailer ziet er ongelofelijk vet uit en ook de setting spreekt me enorm aan. Net zoals velen met mij, ben ik wel even klaar met shooters in de moderne- of toekomst-setting. DICE heeft daar gelukkig naar geluisterd en brengt Battlefield naar de Eerste Wereldoorlog. Veel van jullie denken dan aan loopgraven, simpele geweren en statische gevechten, maar dit veranderde in de laatste periode. Aan het eind werden vliegtuigen steeds belangrijker en deden ook tanks en machinegeweren hun intrede. Deze setting betekent ook dat er minder te customizen valt aan de wapens, wat ik alleen maar een pluspunt vind. In de meeste multiplayer shooters ben je tegenwoordig meer bezig met het customizen van wapens dan met de actie zelf. Voor nu is het wachten op de eerste gameplaybeelden, Hopelijk worden deze tijdens de E3 getoond. Ik ben er in ieder geval klaar voor!

Overig

Dit jaar staan er niet heel veel games op mijn lijstje waar ik tijdens de E3 naar uitkijk. Ik ben zeker benieuwd naar Dishonored 2. Ook wil ik graag weten of Electronic Arts de fun weer terug in FIFA kan brengen. Het meeste kijk ik nog uit naar de aankondigingen van games. Een nieuwe titel van Rockstar zou zeer welkom zijn (Red Dead 3 of Bully 2), ook tegen een nieuwe Elder Scrolls-game of Skyrim: Definitive Edition zou ik geen nee zeggen. Ik durf in ieder geval met zekerheid te zeggen dat er een vervolg op Wolfenstein: The New Order komt. Vorig jaar verscheen een stand-alone prequel in de vorm van Wolfenstein: The Old Blood, maar er gaan diverse geruchten de ronde dat het grootste gedeelte van ontwikkelaar MachineGames al twee jaar werkt aan een echt vervolg. The New Order combineerde old-school gameplay met die van nu en de game had verder een tof verhaal, interessante personages en goede actie. Ik hoop dat het vervolg meer van dit heeft en nog meer vrijheid biedt, misschien wel een open wereld. We gaan het tijdens de E3 ongetwijfeld horen van Bethesda en MachineGames.

Lees meer