Voorspelling: Crackdown

Alweer in 2007 verscheen de eerste Crackdown exclusief voor de Xbox 360. Een hoop mensen, waaronder ik, kochten de game voornamelijk vanwege de bèta van Halo 3 die je erbij kreeg. Uiteindelijk bleek Crackdown een erg vermakelijke game, en er verscheen dan ook in 2010 een vervolg. Dit deel was wel een stuk minder dan het eerste deel. Tijdens de E3 van vorig jaar is er eindelijk weer een nieuw deel onthuld door middel van een trailer. Dit nieuwe deel gaat niet Crackdown 3 heten, maar simpelweg Crackdown en verschijnt exclusief voor de Xbox One. Veel meer dan die trailer is er niet, dus zal ik in dit artikel voorspellen wat we van dit nieuwe deel kunnen verwachten.

Wat het is

Crackdown is een third-person shooter in een open wereld. De game onderscheidde zich van de andere open-wereldgames dankzij de superkrachten die je hebt. Zo kan je bijvoorbeeld heel hoog springen en auto's oppakken en weggooien. Dit kan je echter niet direct aan het begin van de game doen. Je zult orbs moeten verzamelen om zo je level in de verschillende categorieën te verhogen. Voor je agility moet je bijvoorbeeld groene orbs verzamelen die werkelijk overal in de wereld liggen. Hierdoor kan je steeds hoger springen en sneller rennen. Soms kon ik wel uren bezig zijn met het verzamelen van alle zichtbare orbs. Voor de anders skills hoef je geen orbs te verzamelen, maar moet je er gewoon veel kills mee maken. Elk level dat je omhoog gaat, gaf je weer nieuwe mogelijkheden. Aan het einde van de game heb je dus heel veel superkrachten in vergelijking met het begin van de game.

onbekend

Wat er beter kan

Een groot nadeel van de Crackdown-serie was dat het wel erg eentonig was. Dit was helemaal bij Crackdown 2 het geval. In dit deel was er niet eens een missiestructuur, maar moest je gewoon een aantal missies doen die allemaal precies hetzelfde waren om de game uit te spelen. Het kwam neer op een aantal strongholds veroveren en vervolgens een bepaald wapen een tijdje verdedigen. Doe dit vijf uur lang en je hebt de game uitgespeeld. Daarnaast speelde dit deel zich in dezelfde wereld af als het eerste deel, wat het ook een stuk minder maakte. De nieuwe Crackdown moet echt voor wat meer variatie zorgen wil het een leuke game worden.

onbekend

Wat je kunt verwachten

In de nieuwe Crackdown kunnen we in ieder geval weer samen met vrienden of alleen aan de slag met de campaign. Met hoeveel man je dit precies kunt doen, is nog niet bekend, maar ik ga er vanuit dat dit minstens vier man zal zijn. Ook is er een nieuwe competitieve multiplayer beloofd, maar hier is verder nog niks over bekend. Als we de eerste trailer mogen geloven, kunnen we nu ook gebruikmaken van destructie. Zo zagen we meerdere wolkenkrabbers als dominosteentjes omvallen. Ik denk wel dat dit scripted is en dat je dit niet zo tijdens het freeroamen kunt doen, want anders blijft er wel heel weinig van de stad over. Zeer waarschijnlijk zullen we tijdens de aankomende E3 hier meer van te zien krijgen. Wanneer de game zal verschijnen is nog niet bekend, maar het is wel zeker dat de game exclusief voor de Xbox One is.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?