Voorspelling: Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy

Geplaatst: 19 januari 2017 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Zoals je in mijn terugblik op 2016 hebt kunnen lezen, was vorig jaar voor mij een geweldig gamejaar. Een van de beste momenten was het ontvangen van de PlayStation VR. 2016 bracht al veel belovende titels voor dit stuk hardware, maar het lijkt erop dat 2017 alleen maar beter materiaal gaat brengen. Ik begin mijn vooruitblik dan ook met vr-titels, maar scroll vooral verder als je de 'normale' games wil zien.

PlayStation VR wordt vetter in 2017

De PlayStation VR kreeg, zoals ik hierboven al zei, behoorlijk vette games in 2016. Toch vonden veel gamers dat er nog geen must have voor te krijgen was. 2017 lijkt dit te gaan veranderen, want er zijn behoorlijk wat vette en volwaardige titels aangekondigd.
Zo is Resident Evil 7: Biohazard één van de titels die ik onwijs graag in combinatie met de PlayStation VR wil spelen. Het vr-platform is ideaal voor het horrorgenre en de demo, waarvan ik na honderd keer spelen de scripted-eindes kan dromen, is met het vr-headset zoveel vetter. Oja, mocht je niet zo'n fancy bril hebben, dan kan je deze game ook op je normale televisie spelen!

Naast Resident Evil 7 komt er nog een game naar de PlayStation VR die veelbelovend is, namelijk Farpoint. In Farpoint ben je gestrand op een onbekende planeet vol met gevaarlijke wezens en locaties. Het lijkt erop dat het zoeken naar andere overlevenden bij de neergestorte Pilgrim, een ruimtestation, de enige manier is om nog thuis te komen. De game biedt een open wereld waar je met een speciaal ontworpen controller doorheen kunt lopen. Je krijgt, of koopt namelijk een speciale 'move-gun controller' die aan de voorzijde een thumbstick heeft. Dit geeft je de mogelijkheid om de ervaring volledig staand te spelen met bukken en opzij duiken en al. Erg vet, zolang de move-gun geen extra zestig euro gaat kosten

Star Wars Battlefront 2

In de herfst van 2017 verschijnt een nieuw deel van Star Wars Battlefront. EA's eerste Star Wars Battlefront-game, die in 2015 is verschenen, speelt zich volledig af in het tijdperk van de originele trilogie en bevat geen singleplayer. Het nieuwe deel, dat dit jaar verschijnt, gaat zich mogelijk in het prequel tijdperk afspelen, wat gezien de films erg logisch lijkt. Toch wordt er tijdens een interview gesproken over het feit dat de game grotere werelden gaat bevatten en een grote vooruitgang is ten opzichte van de eerste game, omdat ze nu de nieuwe films hebben om mee te werken. Ik ben in ieder geval erg benieuwd wat de nieuwe game gaat brengen en of ze nu eindelijk een singleplayer hebben toegevoegd.

Crash Bandicoot is eindelijk terug

Hoewel ik negentien jaar oud ben, ben ik toch bekend met de Crash Bandicoot-serie. Ik speelde als kleine kiddo dagelijks de Crash-games en daar ben ik mijn pa maar al te dankbaar voor, die kocht namelijk al het PlayStation-spul.

Toch heb ik niet het idee dat ik ooit iets van een verhaal meegekregen heb, dus deze remaster, die de eerste drie delen bevat, is de ideale manier om alles opnieuw te beleven! Het is nog niet bekend wanneer de remaster, genaamd: Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy uitkomt, maar wat mij betreft mag dat vandaag zijn.

Al met al ziet het er naar uit dat 2017 weer veel moois gaat brengen. Ik had moeite met de bovenstaande selectie aangezien er nu al meerdere games zijn die op dezelfde positie konden staan. Naar welke games kijken jullie uit?

Lees meer