Voorspelling: Days Gone

Geplaatst: 25 januari 2017 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het is weer tijd voor een vooruitblik op 2017. Zoals je wellicht hebt gelezen in mijn terugblik, zat ik er uiteindelijk toch naast qua karigheid. En terwijl de oliebollen nog in het spijsverteringsproces zitten, werp ik alvast een blik op wat er te komen staat dit jaar. Gaat 2017 ons een scala aan dikke games brengen? Laat ik eens starten met de drie titels waar ik het meest naar uitkijk.

The Last of Us Part 2

De eerste Last of Us-game was een regelrecht wondertje. Nog steeds nestelt deze titel zich in een speciaal plekje in mijn gamershart. Nu een vervolg is aangekondigd voor 2017, kan dit jaar, voor mij althans, alvast niet meer stuk.

De eerste trailer was nog te bewonderen in 2016 en even dacht ik dat ze echte filmbeelden hadden gebruikt. Wat een prachtige graphics, bizar om te zien hoe ver men hiermee is. De kwijldoekjes waren niet aan te slepen. Ellie en Joel zijn weer van de partij, en de kleine meid is een jongedame geworden. Ook al is het nog lang geen Sinterklaas, vol verwachting klopt mijn hart.

Resident Evil 7: Biohazard

Nog even en ik kan een mooie glimmende schijf met de titel Resident Evil 7 in de gulzige gleuf van PlayStation 4 schuiven. Capcom pakt het dit keer heel anders aan: een first person horror-game. Ik ben zeer benieuwd hoe deze game uit gaat pakken.
De demo is tof en deze speelde ik meermaals uit. In diverse trailers heb ik al enkele gruwelijke monsters voorbij zien komen en de sfeer oogt alvast angstaanjagend goed. De game is op moment van plaatsen net uit, dus ik ga nu maar even ter voorbereiding weer eens een setje schone onderbroeken scoren.

Days Gone

Het was even lastig om te kiezen welke game er op de derde plek moest komen. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor Days Gone. De open wereld met zijn prachtige omgevingen, zombie-achtige wezens en dikke zenuwslopende actie, wat kan ik mezelf nog meer wensen?

Op de een of andere manier oogden de trailers toch verfrissend, ook al zijn er talloze soortgelijke games. Het gebruik maken van de omgevingen om vallen te zetten, de grootse speelwereld, het is toch weer geheel anders dan de doorsnee zombie survival-game. Ook wat betreft Days Gone kan ik niet wachten tot deze in de winkels ligt.

En.. nog veel meer

De eerder genoemde games, daar kijk ik het meeste naar uit. Hier houdt het echter niet op, in tegendeel. Ik heb het gevoel dat 2017 veel meer gaat brengen dan 2016. Als ik even rondneus in de releases, dan loop ik ook warm voor de volgende games:

- Friday the 13th: The Game
- Bulletstorm: Full Clip Edition
- Get Even
- Overkill's The Walking Dead
- Uncharted: The Lost Legacy DLC
- Red Dead Redemption 2
- Death Stranding
- God of War
- Metal Gear Survive
- Prey

Je ziet het, een flinke lijst aan games die mij aanspreken in 2017. Misschien wel het jaar met de meeste games die ik wil spelen. Een speciale vermelding voor Death Stranding is wel op zijn plaats. Als je het hebt over Hideo Kojima, dan wordt ik automatisch enthousiast. Deze man maakt, op een enkele uitzondering na, alleen maar geniale games. Ik heb werkelijk geen idee waar zijn nieuwe game over gaat, maar de beelden die ik tot nu toe heb gezien stemmen mij erg gelukkig.

Dit was dan weer mijn vooruitblik. Ik ben benieuwd naar welke games jullie uitkijken. Ook zo vol verwachting aan het wachten op een lading toppers in wording? Laat het gerust weten in een reactie hieronder. En aan iedereen die dit leest: ik wens jullie een tof en gelukkig nieuw gamejaar toe!

Lees meer