Voorspelling: Dead Island 2

Geplaatst: 8 januari 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2014 heeft me een klein beetje teleurgesteld. Natuurlijk, er zijn echt een aantal toppers verschenen, maar in mijn ogen toch wat te weinig. En zoals Ruud al aangaf: wat is dat toch met die remakes? Ze vallen echt niet allemaal tegen, maar het is wel lekker makkelijk, ontwikkelaars. Ik miste dit jaar ook een echte nieuwkomer die mij in de smaak viel, ik hoop dat daar in 2015 verandering in gaat komen.

Dead Island 2

Dit jaar zal Dead Island 2 op onze game-systemen te spelen zijn. Ik was ook wel weer toe aan een échte Dead Island, met nieuwe graphics en omgeving. Een aantal games met de naam Dead Island kwamen of komen wel uit, maar geen enkele voldoet aan het plezier van een échte Dead Island. Dit deel, dat zich in Los Angeles afspeelt, heeft een erg fraaie, zonnige sfeer. En die bevalt me eigenlijk heel goed. Ik kon de game afgelopen jaar spelen op de gamescom en ik wilde hem meteen mee naar huis nemen. Dat kon natuurlijk helaas nog niet. Volgens mij heeft dit deel van Dead Island het nummer twee achter zijn naam terecht gekregen en gaan we dit jaar een volwaardige zombiegame krijgen.

Tom Clancy's The Division

Tom Clancy's The Division mocht echt NIET in dit lijstje ontbreken. Ik kijk er al sinds de eerste minuut die ik van de game zag naar uit. Ook van The Division heb ik op de gamescom een glimp op kunnen vangen. Spelen ging helaas nog niet, maar we konden hem wel gespeeld zien worden. Misschien dat sommigen van de lezers al wat eerdere artikelen gelezen hebben waarin ik deze game de hemel in prijs. Maak je maar geen zorgen, ik krijg er niet voor bètaald, was het maar zo, haha! The Division scoort op veel vlakken. Daar springen met name de graphics en de goed doorgedachte RPG-elementen bovenuit. Het feit dat de game een MMO is, kan ik nog steeds niet geloven en dat gaat waarschijnlijk ook de grootste kracht van The Division worden. Kijk eens de GC Preview op Gameliner.nl!

Uncharted 4: A Thief's End

Het vervolg zat er aan te komen, maar wanneer wisten we niet. Het was wel te verwachten dat deel vier zijn entree zou maken op een nieuwe console van Sony. Zoals we hem gewend zijn, kwam Nathan Drake, zo realistisch als wat, langs in een korte video afgelopen E3. Op een tropisch strand wordt hij geconfronteerd met de mensen die achter dezelfde schat aan zitten. En dat gaat, zoals altijd, niet zonder rondvliegende kogels om de oren. Na Uncharted 3 dacht ik dat de Nathan Drake er niet fotorealistischer meer uit kon zien, maar dat gaat wel gebeuren, mede door de kracht van de PlayStation 4. Naughty Dog zal een aantal dingen verbeteren, zoals de schietgevechten naar een nieuw level brengen. Ze spelen zich af in een grotere omgeving, dus niet in die smalle stukken, en vereisen veel meer actie van de speler, dus niet het achter een container zitten en schieten op de vijanden als ze aan het herladen zijn. Ik maak me totaal geen zorgen over hoe groots de volgende Uncharted gaat worden.

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit? Laat het ons vooral even weten!

Lees meer