Voorspelling: Destiny 2

Geplaatst: 9 juni 2017 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ooit komt de dag dat ik de E3 van 'mijn lijstje' kan afstrepen. Ik noem het nog lijstje, maar eigenlijk begint dat verkleinwoord een beetje overbodig te worden, een lijstje is het inmiddels niet meer. Juist, het is dus een lijst, met alle dingen die ik graag nog eens wil doen, of naartoe wil, van Nieuw-Zeeland tot Namibië en van Sauerland tot Schiermonnikoog, het staat er allemaal op! En toch bekleed die illustere E3 een behoorlijk hoge plek op die lijst, ik moet voorlopig dus keuzes maken. 'Keuzes' is ook het sleutelwoord bij de E3 van dit jaar, een lastige keuze heb ik zojuist achter de rug, er staan dit jaar op de E3 érg veel vette games in de schijnwerpers, maar ik kan er toch maar één kiezen, de keuze is (je raadt het al) gevallen op Destiny 2!

Destiny 2

Tja, waar moet ik beginnen met mijn voorspelling? Ik was (en ben nog steeds) weggeblazen door die trailers! Ik dacht dat het niet veel vetter kon worden dan de Gjallarhorn, maar Bungie bewijst het tegendeel met een heuse minigun én een grenade launcher! Ik hoop dat je als speler ook nog enigszins controle krijgt over het soort ammo, het lijkt mij erg gaaf om bijvoorbeeld 'bounce-ammo' in de game te zien, dat levert zeker tactisch voordeel op! Ook heb ik een gerucht gehoord dat er een speciale wapen klasse komt, waarmee super ability's makkelijker uit te schakelen zijn, ik ben benieuwd! Verder ben ik heel erg benieuwd naar de nieuwe sociale zone in de game. In Destiny had je natuurlijk Tower, Reef en niet te vergeten The Iron Temple, maar zoals we in de trailers konden zien, blijft van die eerste niet heel veel over. Wellicht dat de laatste van de drie hoog in de bergen het er beter vanaf heeft gebracht? Daar komen we voorlopig nog niet achter, want in Destiny 2 zit er, tot wat nu toe bekend is, slechts één sociale zone, genaamd: The Farm . Er zaten allerhande easter-eggs in de sociale zones, maar eigenlijk hoop ik op nog nét iets meer interactie, of winkels. Met het clan systeem, dat veel uitgebreider wordt in Destiny 2, verwacht ik ook daar iets van terug te zien, wellicht een clan-shop? De beelden die tot nu toe naar buiten gekomen zijn, gaan voornamelijk over de combat. Dat is logisch omdat het een shooter is. Wat ik verwacht (en hoop) is dat Bungie op de E3 gaat uitpakken met beelden buiten de combat om, een extra grondig kijkje op 'The Farm', en ik ben helemaal content! Die vogelvluchtbeelden hebben in ieder geval mijn interesse gewekt!

Overig

De Nintendo Switch kwam eigenlijk uit het niets, ineens was hij aangekondigd. Vanaf dat moment vond ik het al een interessant ding! Binnenkort is het zover, tenminste een ding dat van het lijstje af kan. Ik ben namelijk van plan een Switch te kopen, en ben daarom erg nieuwsgierig naar wat Nintendo in petto heeft. Gaan ze het nog aantrekkelijker maken om een Switch te kopen? Ook ben ik benieuwd of Rudy gelijk gaat krijgen, ik hoop het eigenlijk wel want ook ik ben behoorlijk benieuwd naar het vervolg op mijn favoriete Xbox360 game: Red Dead Redemption 2. En last but most certainly not least: Uncharted: The Lost Legacy. Tot slot voorspel ik dat 2017 en 2018 twee geweldige game-jaren worden!

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer