Voorspelling: Destiny

Vorig jaar waren er weer een hoop goeie games in alle soorten, maten en genres. Met name de indiedevelopers lieten weer zien dat een game niet altijd high-budget-geproduceerde popi-cashcow moet zijn om succesvol te zijn. Helaas heb ik wel een hoop shit moeten verduren dit jaar met foutieve en veel te grote updates, gebroken aangeleverde games, niet werkende servers en ga zo maar door. Ik hoop voor 2014 dat deze trend zich niet voortzet, en uit voorzorg wacht ik nog maar even met de nieuwe consoles kopen. Ook al sta ik te popelen ze aan te schaffen misschien ook eerst maar eens die anderhalve meter aan vette games ervaren zoals onder andere Fallout: New Vegas en The Bureau: XCOM Declassified op de oude consoles. Een aantal games hebben nog een maagdelijk cellofaantje eromheen zelfs. Toch zijn er natuurlijk zat aangekondigde games waar ik erg naar uitkijk, en die mij toch weer zullen doen grijpen naar mijn pinpas. Een zo divers mogelijk drieluik heb ik hieronder samengesteld.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Als enorme fan van de Donkey Kong Country-games op de SNES, was ik bepaald niet teleurgesteld over de kwaliteit van de opvolger op de Wii. Nu is Retro Studios bezig met weer een nieuwe Donkey Kong Country op de Wii U (Wii Oeh! - Donkey Kong), en het ziet er weer helemaal naar uit dat deze minstens zo briljant wordt als degene op de Wii. Dit gaat voor mij de game zijn waarvoor ik een Wii U aanschaf, want deze game moet en zal ik spelen! Nou maar hopen dat het geen broodje aap blijkt te zijn straks, maar met Cranky Kong als playable ape moet het wel goed zijn, al zal deze bejaarde Kong het zelf waarschijnlijk allemaal weer erg matig vinden uiteraard.

onbekend

Destiny

Het zijn een beetje aparte mensen die werken bij Bungie. Ze doen waar ze zelf zin in hebben en vertellen niet al te veel. Het heeft even geduurd voordat ik doorhad hoe goed hun games zijn, want in eerste instantie lijkt het weinig bijzonders, vond ik. Maar de Halo-games zijn zo'n beetje de enige FPS waarbij de AI per difficulty-setting significant verschilt, en hun games zitten vol van dat soort doordachte elementen. Ik ben zeer benieuwd wat Bungie nu aan het bekokstoven is met Destiny. Ze laten maar weinig zien, en daar houd ik van. Verras mij maar! (Wat mij volgens Klaas dus een slechte gamejournalist maakt.)

onbekend

Jane Jensen

Jane Jensen is een naam die (inmiddels) veel gamers weinig zegt, of ze denken dat het de vrouw of zus is van de hoofdpersoon in Deus Ex: Human Revolution. Mensen bij wie deze naam wel bekend is, zullen vooral de immer bescheiden en chille pc-gamers zijn, die houden van een point-and-click-avontuurtje op zijn tijd. Zij is namelijk het brein achter de klassieke Gabriel Knight-games. Een paar jaar geleden verscheen van haar eindelijk weer eens een game genaamd Gray Matter, welke ook goed is, al is duidelijk te merken dat ze met een net iets te klein team een beetje weinig tijd hadden. Laten we hopen dat Moebius zijn potentie waarmaakt, en dat de naam Jane Jensen bij de huidige gamegeneratie weer doet zorgen voor pretoogjes.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?