Voorspelling: Deus Ex: Mankind Divided

Geplaatst: 19 januari 2016 18:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

In mijn vooruitblik op 2015 wist ik het jaar verrassend goed in te schatten. Ik noemde The Witcher 3: Wild Hunt, Project CARS en Batman: Arkham Knight. Deze drie games noemde ik nogmaals in mijn terugblik op 2015, omdat het alle drie uitstekende producten waren, waarin ik ongelooflijk veel tijd heb gestoken. Hoewel er ook in 2016 weer veel games op de planning staan, vond ik het toch lastig om er drie in de spotlight te zetten. Ik heb me daarom gericht op wat persoonlijke favorieten, althans, op drie series waarvan ik de vorige delen geweldig vond. Daardoor noem ik games als Tom Clancy's The Division, Mafia III en Battleborn niet, hoewel die ongetwijfeld door mijn mederedacteuren aangestipt zullen worden.

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Human Revolution vond ik werkelijk een geweldige game. De prachtige stijl, het boeiende verhaal en de variërende gameplay lieten me zelfs na de credits nog niet los, want een tijdje later waagde ik me nogmaals aan de game in de vorm van de Director's Cut. Onlangs werd Deus Ex: Mankind Divided een flink aantal maanden uitgesteld, maar daar lig ik eigenlijk totaal niet wakker van. Als ze die tijd goed gebruiken, kan Mankind Divided net zo'n topper worden als zijn voorganger, zelfs als er dit jaar zo veel andere games verschijnen waar een veel grotere hype omheen hangt.

Dishonored 2

Dishonored is volgens mij door veel te weinig mensen gespeeld. Een nieuwe IP heeft vaak moeite om mee te komen met langlopende series, zeker als er geen marketingmiljoenen beschikbaar zijn, maar Dishonored was echt een pareltje. Ook de (meeste) downloadable content was van een hoog niveau, waardoor ik vertrouwen heb in Dishonored 2. Ik hoop op nog meer mogelijkheden, een iets langere speelduur en wat meer aandacht voor de game, want dit zou wel eens een vruchtbare serie kunnen worden.

Trackmania Turbo

Trackmania Turbo is wellicht een vreemde eend in de bijt. Voor mij echter niet, want ik volg de serie al vele jaren. Vooral op de pc, maar ook het uitstapje naar de Wii heb ik destijds nog aardig wat uurtjes gespeeld. De games kon ik vooral waarderen door de ongekende replaywaarde en de overkoepelende designkeuzes. Iedereen kan een baan maken en iedereen gaat online de strijd met elkaar aan. Dat zorgt, in tegenstelling tot de meeste racegames, niet voor frustratie, maar voor ontzettend veel spanning en plezier. Dat werd veroorzaakt door het feit dat je een x-aantal minuten krijgt om de snelste tijd neer te zetten, zo vaak opnieuw kunt beginnen als jij wenst en alle spelers ghosts zijn, waardoor je geen last van elkaar hebt. Vooral in de oudere Trackmania-versies heb ik me honderden uren in weten te verliezen, maar nu Turbo ook naar de consoles komt, ben ik erg benieuwd of die overstapt succesvol gaat zijn. Zo ja, dan zou dit zomaar de racegame kunnen worden die mijn leven de komende jaren zal domineren.

Naar welke games kijk jij uit? Ik ben benieuwd!

Lees meer