Voorspelling: Devin met Detroit: Become Human

Happy new year Gameliners en welkom in dit onwijs interessante jaar! Afgelopen jaar was er weer eentje boordevol games, maar naar mijn gevoel niet spectaculair. Misschien ligt het aan het feit dat we de jaren ervoor veel nieuwe hardware onthullingen kregen en in 2017 vrijwel niet. Achja fijn, het is voorbij en we moeten weer door! Ik heb een enorm goed gevoel voor de game industrie in 2018. Er komen weer top titels aan en wat dacht je van de E3? Misschien zien we daar wel de eerste glimp van de nieuwe generatie consoles, of is dat te vroeg? Wat we in ieder geval wel gaan zien dit jaar is de nieuwe Gameliner-website en geloof me die vinden jullie te gek. Ik mag daar helaas niet veel woorden aan vuil maken, dus laten we vooral nog even praten over mijn uitkijkers van dit jaar!

Sony houdt focus op VR

Sony heeft afgelopen maanden duidelijk gemaakt zich ook dit jaar weer volledig te focussen op VR en dus niet het stukje hardware net als de Vita in de verdoemenis-hoek te duwen! Er schijnen nog veel titels onaangekondigd te zijn. Tussen de games die echter al wel aangekondigd zijn zitten er een paar waar ik toch wel erg veel zin in heb. Om er even een aantal te noemen: Firewall: Zero Hours, een soort Rainbow Six Siege in VR. Vacation Simulator, een nieuw project van Alchemy Labs, de Job Simulator-makers. Blood & Truth,een soort volledige versie van The Londen Heist, dat meer een tech demo is dan een game. Naar mijn mening zijn er nu al een aantal killer apps voor Sony's VR-bril, maar mocht die er voor jou nog niet zijn, dan komt hij er in 2018 absoluut aan. Ik weet in ieder geval zeker dat ik dit jaar veel gebruik ga maken van VR!

onbekend

PUBG op de PlayStation 4

Bizar is hoe groot succes PUBG in 2017 heeft bereikt. Ik speel zelf al sinds vrijwel dag 1 de Battle Royale-games. Het begon allemaal met een mod voor DayZ, vervolgens kregen we H1Z1 en daarna begon de game mode in allerlei games op te duiken! PUBG is toch echt wel de AAA-titel van het genre geworden en dat is niet zo gek, want maker Brendan Greene is er al sinds de eerste Battle Royale-mods bij en weet dus na al die verschillende versies de juiste balans te vinden voor de perfecte Battle Royale game. Hoewel ik de game gekocht heb voor de pc, draait deze niet naar wens. Ik hoop en weet ook vrijwel zeker dat we in 2018 PUBG op de PlayStation 4 kunnen verwachten. Microsoft is makkelijker met bèta-programma's dan Sony en aangezien de game nog niet lekker gestabiliseerd is, wil Sony het simpelweg nog niet naar zijn console brengen. De game is voor mij dan ook een groot gemis aangezien ik geen Xbox-speler ben. Sony wacht liever af tot de game tegen het eind van zijn volledige ontwikkeling aan zit, zodat het probleemloos op de PlayStation 4 kan releasen. Ik verwacht september dit jaar!

onbekend

Detroit: Become Human

Quantic Dream komt dit jaar met Detroit: Become Human en ik verwacht dat deze titel voor veel mensen een onverwachte topper gaat zijn! Na de eerste gameplaybeelden was ik al overtuigd, deze game kon ik best wel eens heel tof gaan vinden. Op de gamescom kon ik eindelijk zelf de controller pakken en toen voelde ik pas echt hoe betrokken je raakt bij de game. In Detroit: Become Human zijn de meeste taken van de mens doorgeschoven naar androids, die er bijna menselijk uit zien. De game laat zien hoe er langzaamaan conflicten ontstaan tussen de twee rassen en hoe de androids emoties lijken te tonen. Het is in ieder geval een unieke kijk op een mogelijke toekomst en ik heb na mijn speelsessie alleen maar meer zin gekregen in deze game!

onbekend

Dit is nog maar een handje vol aan titels die mij erg trekken dit jaar. Er is nog zoveel meer, noem bijvoorbeeld een Days Gone, Death Stranding en wat dacht je van The Last of Us Part II. Heel stiekem heb ik die dan nu toch nog even snel aan mijn lijstje toegevoegd, want die games staan zeer zeker ook in mijn schijnwerper. Welke games staan bij jou in de schijnwerper? Let me know!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?