Voorspelling: Dishonored 2

Geplaatst: 8 juni 2016 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Veel te veel te zien, veel te veel loze beloftes en veel te veel PR geneuzel. Dat is hoe ik over het algemeen denk over evenementen zoals E3 en gamescom. Ik volg het daarom ook nooit zo op de voet, al kijk wel altijd uit naar echt nieuwe aankondigingen. Ik wil verrast worden, en de keren dat ik zelf naar de gamescom ben gegaan, wilde ik juist games waar ik nog nooit eerder van had gehoord testen en spelen. Van games waar ik al voel aankomen dat ze goed worden, wil ik enkel een glimp opvangen om te bevestigen dat dat gevoel klopt. Des te meer vertrouwen ik heb in de game, des te minder ik er van wil zien, want ik hou niet zo van die spoiler bonanza's.

Dishonored 2

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Dishonored 2. Nu is ongetwijfeld wel een hele absolute term, maar dit is voor mij een must-have die dit jaar uitkomt en waar ik nog maar weinig van weet. Ik weet dat je deze keer twee hoofdpersonages bestuurd, dat het zich in een nieuwe locatie afspeelt en dat de game groter is qua scope en verhaal. Heel veel meer wil ik ook nog niet weten, maar ik wil wel nog graag een paar dingen meer zien. Bij iedere hedendaagse vervolgtitel patsen de developers dat de desbetreffende game nog groter en nog langer wordt en daarom nog beter is. Echter ondervind ik dikwijls dat men de game groter maakt dan dat deze had hoeven zijn. Net als dat veel actiefilms tegenwoordig ook altijd een uur langer doorlopen dan nodig is, is het ook niet per se nodig om elke vervolgtitel groter te maken. Ik hoop er vat op te kunnen krijgen hoe Dishonored 2 precies bigger is geworden. Ik hoop dat de game niet wordt verlengd door loze fetchquests of nutteloos vlaggetjes verzamelen, en bovendien was Dishonored naar mijn mening toch al groot genoeg.

Overig

Qua games kijk ik ook erg uit naar de nieuwe Deus Ex. Ik heb echter al vertrouwen in deze titel, dus ik wil maar een heel klein beetje te zien. Verder zou ik zeggen zoals ik al eerder aangaf: verras mij maar!
Qua hardware ben ik wederom benieuwd naar de VR-apparaten en of het al enigszins duidelijk is welke van de tientallen, veel te dure, VR-apparaten het waarschijnlijk het verst gaat schoppen. Nu is al met zekerheid te zeggen dat het VR-apparaat dat zal zegevieren, het apparaat is waar het makkelijkst porno voor te vinden is. Ik verwacht dus nog geen uitsluitsel op de E3 (het heet immers geen X3). Nintendo is zo stom om niks te laten zien van de N(i)X, terwijl we al ruim een jaar aan het lijntje worden gehouden. Hopen op een onverwachte demo durf ik niet, al zou dit het eerste slimme zijn wat de PR-machine van Nintendo doet in tien jaar tijd.

Lees meer