Check hier alle The Triple-i Initiative content

Voorspelling: DOOM

Geplaatst: 17 januari 2016 18:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2015 is een buitengewoon groots gamejaar geweest met geweldige releases. Het was een jaar waarin de publishers iets beter begonnen te merken dat je niet teveel moet aanklooien met special editions en DLC, maar dat het wel loont wanneer je dit op correcte wijze doet. Het is ook een jaar waarin ik wel erg merk dat games zogenaamd per se nog groter en langer moeten zijn dan ooit tevoren. Dat is iets wat voor mij echt niet hoeft, en zeker niet bij elke game. Ik kijk voor 2016 alweer uit naar verscheidene titels. Daarbij heb ik er drie uitgezocht waarvan ik zeker weet dat ik deze ook echt zo snel mogelijk na release ga spelen, én waarvan ook echt betrouwbaar vast staat dat ze daadwerkelijk uitkomen dit jaar. Dus is dus bijvoorbeeld geen Mass Effect Andromeda of The Last Guardian.

Star Fox Zero

Eindelijk komt er met Star Fox Zero weer eens een nieuwe Star Fox-game, en het ziet ernaar uit dat deze erg goed wordt. Vos, oh vos wat heb ik veel zin om eindelijk weer eens een echte nieuwe Star Fox game te spelen. Het is ook al veel te lang geleden dat er een nieuw deel is verschenen en nóg veel langer dat het eentje door Nintendo was. De games die gemaakt waren door derden, zoals Star Fox Assault op de GameCube door Capcom, zijn tof, maar missen die Miyamoto touch. Zoals bijvoorbeeld die toffe geheime levels bij Starwing en Lylat Wars (Star Fox 64). Nu werkt Nintendo wel samen met PlatinumGames, maar dat is alleen maar positief. Ben ook al in de stemming aan het geraken door op de SNES de originele Starwing geregeld aan te slingeren Ja De game is lelijk en lastig Maar nog altijd verslavend en oozing charm!

Deus Ex: Mankind Divided

In de aanloop naar Deus Ex: Human Revolution heb ik eindelijk na jarenlang aandringen van meerdere vrienden Deus Ex 1 en 2 gespeeld, en tot in de eeuwigheid zal ik deze vrienden dankbaar zijn hiervoor. De games hebben met zijn sci-fi cyberpunk setting, pakkende verhaallijn, verschillende speelstijlen, meerdere eindes en hoge productiekwaliteit iets wat ervoor zorgt dat ik Deus Ex reken tot één van mijn all-time favoriete gameseries. De tablet game is alleen een beetje zonde. Nu hopen dat de absoluut beschamend gebroken en slechte re-release Deus Ex Human Revolution Director's Cut wél te installeren is en fatsoenlijk werkt op de Xbox One. Dan ga ik die zeker met plezier nog even spelen dit jaar voordat we kunnen genieten van Deus Ex: Mankind Divided, want damn, wat ziet dat er veelbelovend uit.

DOOM

De derde was lastig te kiezen, want dan ineens besef je dat de rest afvalt Dus geen X-Com 2, waar ik echt zo blij om ben dat die uitkomt. Ook geen Firewatch, wat mij echt een super-originele en gave game lijkt, noch Mirror's Edge, waar ik moeilijk op durf te hopen. Maar ik moet wel DOOM kiezen. Met deel één en twee heb ik de helft van mijn leven zo'n beetje verkwist/verschoten/verdaan/genoten, en deel drie heb ik ook minimaal twee keer rondgespeeld. Heb ik zin om in een grimmige wereld wederom als een aso-super-commando-space-marine-beul demonen kapot te schieten en mijzelf herhaaldelijk genaaid te voelen door naar en gemeen leveldesign? BRING IT ON!

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit? Laat het ons vooral even weten!

Lees meer