Voorspelling: DriveClub

Traditiegetrouw is het laatste jaar voor een nieuwe generatie consoles het jaar waarin de sterkste games verschijnen. Afgelopen jaar was daar geen uitzondering op. Maar het is ook een jaar van gemengde gevoelens. De games die verschenen waren weliswaar geweldig, maar ik wilde meer; ik wilde weer verbaasd worden. Dus besloot ik alle consoles op Marktplaats te zetten en een PlayStation 4 aan te schaffen, om van een koude kermis thuis te komen. Is dit de console waar ik jaren lang op heb gewacht? Ik verwachtte omver geblazen te worden. Weliswaar tegen beter weten in, want traditiegetrouw laten de eerste games voor een nieuwe console niet tot nauwelijks zien waar het apparaat toe in staat is. Daarom is het mooi om eens vooruit te kijken naar wat ons te wachten staat en op welke games ik zit te wachten. En een lijstje met drie games is dan eigenlijk veel te kort, want wat had ik ook graag games als WATCH_DOGS en The Crew genoemd.

Tom Clancy's The Division

Vrij rondlopen in een aan puin geschoten New York City. Dat klinkt niet alleen geweldig. Wie de filmpjes heeft gezien, weet dat het er ook nog eens likkebaardend lekker uitziet. De Snow Drop-engine laat met name lichteffecten zien waar we nog niet zo lang geleden alleen van konden dromen. Ik geeft toe dat ik licht opgewonden raak van grafisch sterke games, dus een stoomwolk waarin het knipperlicht van een auto reflecteert zorgt er bij mij voor dat de broek wat strakker gaat zitten. En als je dan ook ziet hoe een kogelregen de ramen van een politieauto versplintert, bereikt de opwinding orgastische hoogten. Ik geef toe dat het nog even te bezien valt hoe The Division speelt en of de game 2014 gaat halen, maar mijn verwachtingen zijn hooggespannen.

onbekend

DriveClub

Oorspronkelijk zou de game verschijnen bij de release van de PlayStation 4. Helaas werd dat niet gehaald. Echter geeft dat mooi de gelegenheid om hem in dit lijstje te plaatsen. Want #DRIVECLUB belooft een heerlijke racegame te worden. Hoe ik dat weet? Omdat enkele medewerkers van een van mijn favoriete raceseries aller tijden meewerken aan deze game. Daarnaast belooft de game qua gameplay ook flink leentjebuur te spelen bij deze serie. Ik heb het dan natuurlijk over Project Gotham Racing, de serie die er mede voor zorgde dat ik ooit een Dreamcast kocht om Metropolis Street Racer te kunnen spelen. Dezelfde serie die er later voor zorgde dat ik een good old Xbox in huis haalde, waarop ik met name Project Gotham Racing 2 meer dan kapot speelde om online tegenstand te kunnen bieden tegen voor insiders grote namen als King Tuur. Het moge duidelijk dat ik niet kan wachten tot #DRIVECLUB mijn PS4 overuren gaat bezorgen.

onbekend

Destiny

Op deze plaats had ik ook graag The Crew genoemd, dat verder lijkt te borduren op een andere favoriete raceserie: Test Drive Unlimited. Maar ik ga voor een toch wat diverser lijstje en gooi er een first-person shooter in. Destiny zal vermoedelijk dé eindejaarstopper worden waar veel shooterfanaten op zitten te wachten. Van de hand van Bungie, dat met Halo heeft bewezen games met een redelijk constante kwaliteit te kunnen afleveren, komt deze futuristische shooter die zich zal afspelen in een gigantische open wereld. Ook in dit geval zijn de overweldigende graphics in de trailers er deels voor verantwoordelijk dat ik naar Destiny uitkijk. Maar ook de open wereld, de verhalende gameplay en de mogelijkheden om vrienden in jouw game te laten droppen, zorgen ervoor dat deze game mijn destiny voor het einde van het jaar is.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?