Voorspelling: E3 2014 - Justin

Vorig jaar was ik nog in Los Angeles om voor het eerst in mijn leven de E3 echt mee te maken. Dit was voor mij een droom die uitkwam. Helaas heb ik niet elk jaar het geld om een vliegreis naar Los Angeles te boeken. Daarnaast zit ik in de laatste periode van mijn opleiding, dus kan ik moeilijk weer een weekje van de universiteit skippen. Dit neemt niet weg dat ik alles natuurlijk nog wel thuis zal gaan volgen. In dit artikel zal ik een tweetal dingen bespreken die ik verwacht te zien of te horen tijdens de aankomende E3.

Gears of War 4

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Gears of War 4. Vorig jaar noemde ik Gears of War: Judgment nog de teleurstelling van het jaar. Ik was niet de enige, want vele Gears-fans met mij waren niet tevreden met deze game, om het nog maar zacht uit te drukken. De meest gelikete comments op de Facebookpagina van de game zijn allemaal comments waarin mensen zeggen hoe erg Judgment zuigt. Nu vind ik Judgment niet een slechte game, het was gewoon geen Gears of War meer. De multiplayer had geen perfect reload meer, je kon niet met de Locust spelen, je kon niet meer down gaan, de modi Horde en Beast waren niet meer aanwezig, er waren maar vier multiplayermaps voor de normale versusmodi en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ontwikkelaar Epic Games heeft de serie vorig jaar overgedragen aan de ontwikkelaar Black Tusk Studios. Zij zijn nu met een nieuw deel bezig, waarvan het gerucht rondgaat dat dit deel Gears of War: Lazarus zal gaan heten, al hoor ik liever dat de game gewoon Gears of War 4 gaat heten, zodat we Judgment kunnen vergeten. Tijdens de E3 zullen we volgens de geruchten de eerste teaser van de game te zien gaan krijgen. Ik hoop dat Black Tusk Studios ons dan ook kan gaan vertellen hoe ze alle minpunten uit Judgment aan gaan pakken, zodat alle Gears-fans weer kunnen uitkijken naar een nieuw deel. Waarschijnlijk zullen we nog wel even geduld moeten hebben voordat de game zal verschijnen, want de ontwikkelaar is nog niet zo heel lang bezig. Ik verwacht de game dan ook niet eerder dan 2016.

onbekend

Overig

Verder hoop ik tijdens de E3 ook meer te weten te komen over de release van de Xbox One in Nederland. Microsoft heeft ons eerder dit jaar al laten weten dat de nieuwe console ergens in september in ons kikkerlandje zou verschijnen en dat we eind april meer informatie hierover te horen zouden krijgen. Deze informatie hebben we echter nooit gehad. Wanneer je nu op de Twitterpagina van Xbox Nederland vraagt wanneer ze nou met deze nieuwe informatie gaan komen, zal je als antwoord telkens 'binnenkort' krijgen. Zo rond de E3 is dan een mooie gelegenheid om deze informatie naar buiten te brengen. Ik denk niet dat we deze informatie tijdens de persconferentie kunnen verwachten, maar ik verwacht ervoor of erna wel een persbericht van Microsoft waarin meer duidelijkheid wordt gegeven. Zo wil ik weten of het lokaliseren van de Kinect daadwerkelijk is gelukt voor de launch, want de Kinect van de Xbox 360 kan nog steeds niet omgaan met Nederlandse stemcommando's. Ook ben ik benieuwd of de Day One Edition nog wordt aangepast, want het zou erg gek zijn om een console bijna een jaar na de release bij ons te lanceren als Day One Edition. Daarnaast zouden we FIFA 14 gratis erbij gaan krijgen, maar waarom zou je die in september nog willen als rond die tijd zeer waarschijnlijk FIFA 15 gaat verschijnen? Maar misschien wel het belangrijkste is voor welke prijs de console zal gaan verschijnen. In iets meer dan een half jaar tijd zijn er al een aantal aanbiedingen verschenen en ook een paar bundels met een gratis game. Het zou oneerlijk zijn als de kale Xbox One bij ons voor dezelfde prijs zal verschijnen als november vorig jaar. Er zijn dus nog een hoop onduidelijkheden over de launch van de Xbox One in Nederland, die hopelijk tijdens de E3 worden opgehelderd.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?