Check hier alle The Triple-i Initiative content

Voorspelling: E3 2014 - Kees

Geplaatst: 6 juni 2014 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Nog een week en dan begint de Electronic Entertainment Expo (E3) weer in Los Angeles. Tussen 10 en 12 juni worden er op deze beurs weer vele games getoond en onthuld. Hieronder laat ik weten wat ik van deze aankomende E3 verwacht en naar welke games ik het meeste uitkijk.

Middle-earth: Shadow of Mordor

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Middle-earth: Shadow of Mordor. Ik volg deze game al sinds de aankondiging en ik verwacht er veel van. Een actiegame met RPG-elementen binnen het LOTR-universum spreekt mij zeer aan en is met Monolith Productions in handen van een zeer ervaren en goede ontwikkelaar. De game vertelt het verhaal van de ranger Talion, die wraak wil op Sauron voor het vermoorden van zijn familie. Om bij Sauron te komen zal hij echter de nodige orcs en trollen aan zijn zwaard moeten rijgen. Middle-earth: Shadow of Mordor bevat elementen van Assassin's Creed en Batman, maar heeft zeker ook een eigen smoel. Wat me het meest aanspreekt aan de game is het zeer ambitieuze Nemesis-systeem. Dit zorgt ervoor dat elke vijand uniek is, zich kan ontwikkelen en dingen onthoudt. Mocht je tegen een aantal orcs vechten en één ontsnapt, dan kan je hem later in het spel weer tegenkomen. Hij zal dan sterker zijn, jou herkennen van de vorige ontmoeting en uit zijn op wraak. Hopelijk krijgt Monolith Productions dit ambitieuze systeem volledig in de game en kunnen ze ons tijdens de E3 nog meer tonen en vertellen over Middle-earth: Shadow of Mordor.

Overig

Naast Middle-earth: Shadow of Mordor kijk ik tijdens de E3 ook nog uit naar het onlangs onthulde Far Cry 4. Met Far Cry 3 heb ik enorm veel plezier gehad en ik hoop tijdens de E3 de eerste gameplaybeelden van het vierde deel te zien. Verder ben ik nieuwsgierig naar Assassin's Creed: Unity en ben ik benieuwd wat ontwikkelaar Sledgehammer van Call of Duty: Advanced Warfare heeft gemaakt. Ten slotte worden er op de E3 natuurlijk ook de nodige games aangekondigd, en ik hoop vooral dat Rockstar een nieuwe Red Dead-game of Bully 2 onthult.

Lees meer