Voorspelling: E3 2014 - Melloney

Geplaatst: 7 juni 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Als enige vrouw bij Gameliner zal ook ik dit keer een Voorspelling schrijven voor de E3, om de vrouwelijke gamer toch een beetje te vertegenwoordigen tussen al het testosteron. Mijn Voorspelling bestaat uit een Top 5, wat met alle vette games die op de E3 komen toch makkelijker gezegd is dan gedaan. Na veel wikken en wegen is het uiteindelijk toch gelukt om de, voor mij, vetste games uit te zoeken.

Assassin's Creed: Unity

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Assassin's Creed: Unity. Al sinds het eerste deel van Assassin's Creed ben ik groot fan van deze game-franchise. Het freerunnen, beklimmen van historische gebouwen en natuurlijk het assassin zijn, vond ik geweldig. Brotherhood was dan ook mijn favoriet. Toen Ubisoft vorig jaar met Assissin's Creed IV: Black Flag kwam, was ik toch een beetje teleurgesteld. Waar veel andere gamers de nieuwe tropische setting geweldig vonden, had ik er toch gemengde gevoelens over. Ik wilde rennen over herkenbare gebouwen en de historische sfeer proeven, maar toch kreeg ik dat gevoel steeds niet zoals ik dat bij voorgaande delen wel altijd had gehad. Bij Unity heb ik sinds de aankondiging een veel beter gevoel. De Franse Revolutie spreek mij ook meer aan dan het tropische verhaal van Black Flag. Ook gaan er geruchten dat Connor Kenway terug zal keren als de hoofdrolspeler in dit nieuwe deel. Het is op dit moment nog giswerk, maar hopelijk krijgen we antwoord op de E3.

Overig

Op een tweede plek van games waar ik gigantisch naar uit kijk, staat Mass Effect 4. De game is nog niet officieel aangekondigd en het is ook nog niet zeker dat deze naar de E3 komt, maar toch hoop ik van wel. Vorige Mass Effect delen heb ik in één ruk uitgespeeld toen ik deze ontdekte: je eigen keuzes maken in combinatie met een vette actiegame vond ik perfect. Ook vond ik deel drie uit de franchise erg vermakelijk en ik stoorde mij daarom ook niet aan het einde. Van het volgende deel verwacht ik erg veel, onder andere nog meer verschillende opties. Kom dus maar op met dat vierde deel!

Overige games waarvan ik graag meer wil zien, zijn Borderlands: The Pre-Sequel, Game of Thrones (Telltale) en als guilty pleasure: The Sims 4. Om te beginnen bij Borderlands, dit is en blijft een vette game om meerdere redenen. Voor mijzelf is de voornaamste reden de co-op optie, waarbij je lekker met je vriend (of vriendin) de hele game kunt uitspelen, want zeg nou eerlijk, samen spelen is toch altijd leuker dan in je eentje. Hopelijk is dit bij The Pre-Sequel weer net zo vermakelijk.

Bij Game of Thrones weet ik nog niet zo goed wat ik kan verwachten. Met The Walking Dead heeft Telltale laten zien dat ze erg sterke verhalen kunnen neerzetten, waarbij je je eigen keuzes kunt maken. Met de GoT-games verwacht ik wel iets gelijkwaardigs aan TWD. Telltale heeft de lat hoog gelegd voor zichzelf en ik heb er vertrouwen in dat ze alle verwachtingen waar kunnen maken. Nu maar hopen dat we dit jaar bij de E3 een voorproefje te zien krijgen.

En last but not least, kijk ik al geruime tijd uit naar mijn guilty pleasure: The Sims 4. Het vorige deel stamt alweer uit 2009 en is dus na vijf jaar wel toe aan een nieuwe opvolger. Zoals jullie al wel hebben gemerkt, houd ik erg van games waarbij je je eigen keuzes kunt maken; The Sims is daar natuurlijk een geweldig voorbeeld van. Ook al is dit misschien wel een beetje een vrouwengame, ik kan het toch niet laten om weer in de wereld van The Sims te kruipen. Of het vierde deel veel vernieuwender zal zijn in vergelijking met het derde deel, is nog maar afwachten, maar nieuwsgierig ben ik zeker.

Nu ben ik benieuwd, wat is jullie Top 5 voor de E3 2014? Laat snel een reactie achter!

Lees meer