Voorspelling: E3 2014 - Ruud

De E3, hét moment van het jaar voor veel gamers. Vroeger altijd het moment waarnaar weken, zo niet maanden, werd uitgekeken, omdat je beide nieren kon verwedden op een groot aantal aankondigingen. Tegenwoordig lekt alles, bedoeld of onbedoeld, al weken van tevoren uit, waardoor de verrassing er vaak al af is. Ook dit jaar is dit weer het geval. Toch zijn er altijd nog wel wat onverwachte dingen te bespeuren, al moet de fanatieke gamer wel erg veel moeite doen om dit soort pareltjes te vinden. Uiteindelijk mondt de E3 vaak weer uit op een overvolle releasekalender rond de feestdagen. Voor de liefhebber natuurlijk heerlijk, maar voor de minder grote releases vaak een doodzonde.

Project CARS

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Project CARS. Deze nieuwe racegame is in ontwikkeling bij Slightly Mad Studios, de studio die eerder onder andere met de Shift-games op de proppen kwam. Vooral Shift 2 wist mij destijds te boeien en in combinatie met de overtuigende beelden van de nieuwe game, Project CARS, weet dit mij ongekend enthousiast te maken over deze nieuwe racer. Aan next-gen racers is er sowieso een serieus gebrek, want momenteel is enkel Need for Speed Rivals beschikbaar voor de PlayStation 4 (Forza Motorsport 5 daargelaten, we leven in Nederland!). Driveclub wist mij eens lichtelijk te enthousiasmeren, maar na het veelvuldig uitstellen van deze exclusieve next-gen racer, heb ik mijn pijlen nu toch echt gericht op Project CARS. Tot die tijd duik ik eind deze maand lekker in GRID Autosport, maar die game komt helaas niet op de next-gen consoles uit. Toch is deze last-gen game wellicht goed te vergelijken met Project CARS. Het ziet er namelijk naar uit dat beide games zich zullen focussen op intense races op officiële circuits. Laat dat nou net datgene zijn, waar ik als racefanaat gek op ben. Project CARS staat momenteel gepland voor november van dit jaar, dus hopelijk krijgen we op de aanstormende E3 meer te horen en vooral te zien, van deze next-gen racer.

onbekend

Overig

Naast Project CARS, wat een zeer persoonlijke en daardoor vrij specifieke keuze is, zullen er op de E3 heel wat games getoond worden waarvan we allemaal weer uit ons dak zullen gaan. Een deel van deze games zal daadwerkelijk uitgroeien tot toppers, de rest zal moeten hopen op een eventuele hype naar aanleiding van in verhouding veel te mooie trailers. Natuurlijk gaat het deze E3 vooral om de next-gen consoles, want er is uiteraard behoefte aan meer next-gen games. Ik verwacht dan ook niet dat Microsoft en Sony ons teleur zullen stellen als het aankomt op titels, of het nu gaat om exclusieve of third party-games. Wat Nintendo betreft, ben ik stiekem ook erg benieuwd. Er gaan geruchten dat ze nieuwe hardware zullen aankondigen, maar in mijn ogen zou Nintendo de eigen Wii U dan een doodsteek bezorgen. Hoe dan ook, Nintendo moet sowieso met nieuwe, toffe games komen, het liefst met gloednieuwe delen van gewaardeerde franchises. Verder zal Ubisoft ons ongetwijfeld weer wat beelden van The Division laten zien, maar hoop ik stiekem meer op een teken van leven van de nieuwe Rainbow Six-game, Patriots. EA zal ongetwijfeld uit gaan pakken met het onlangs onthulde Battlefield Hardline, maar heeft ook andere games, zoals misschien een nieuwe Mass Effect en uiteraard de gebruikelijke sportgames, nodig om mee te blijven doen. Rustig zal het deze E3 dus zeker niet worden en stiekem blijf ik hopen op een paar spraakmakende verrassingen.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?