Voorspelling: E3 2014 - Simon

De E3 staat weer voor de deur. Altijd een feest voor de vele gamers die uitkijken naar de vele aankondigingen. Een heerlijk gevoel altijd, alsof je als klein jongetje in de rij staat bij de opening van een nieuwe snoepwinkel. Wat zullen ze allemaal hebben? Waar ga ik voor en waarom? De nieuwsgierigheid, de vele (meestal grote en vette) games die aangekondigd gaan worden, dit alles maakt mening gamershart harder kloppen. Waar kijk ik nu zelf het meeste naar uit en wat zijn mijn verdere verwachtingen? Daar ga ik hieronder uitgebreid op in.

Far Cry 4

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Far Cry 4. Deze franchise van Ubisoft wist mijn hart te stelen vanaf Far Cry 2. De eerste Far Cry heb ik nooit uitgespeeld. Ik had deze op een oude pc staan die het amper trok. Wat ik toen ervoer op de pc deed mij toen al verlangen naar meer. Verheugd was ik dan ook met de komst van Far Cry 2 voor de PlayStation 3. Dit was tevens ook één van mijn eerste games en ik was meteen verkocht. Grafisch gezien erg mooi en de open-wereld-gameplay tezamen met de dikke actie wist mij enorm te entertainen. Ondanks de irritaties, zoals het opnieuw spawnen van vijanden bij barricades, was dit een geweldige shooter. Met Far Cry 3 werd de serie alleen maar beter. Nog mooiere graphics, haast geen minpunten meer en een best strak verhaal.

Het moge duidelijk zijn: ik ben helemaal weg van deze franchise. Het is dus niet zo gek dat ik niet kan wachten op Far Cry 4. De setting in de Himalaya is alvast een enorm pluspunt. Ik zie de besneeuwde bergtoppen en vele dorpjes al voor me. Dit gecombineerd met de dikke actie die we van de franchise gewend zijn. De nadruk ligt dit keer nog meer op het verhaal en de multiplayer. Deze informatie stemt alleen maar hoopvol. Grafisch gezien zal het ongetwijfeld onze oogjes weer verwennen, hopelijk nog meer dan anders met de next-gen monsters van nu. We zullen het gaan zien. Far Cry 3 heb ik helemaal grijs gespeeld, dat zal waarschijnlijk met Far Cry 4 niet anders zijn.

onbekend

Overig

Als er één filmserie mij een warm hart toedraagt, dan zijn het wel de Alien-films. Tot nu toe wacht ik nog op de ultieme Alien-game. Aliens: Colonial Marines werd zo de grond in geboord, die heb ik niet eens geprobeerd. De Alien vs. Predator-games waren om te janken, die konden mij ook niet boeien. Alleen de Alien-trilogy op de PlayStation was nog goed te pruimen, maar die is al inmiddels zo verouderd. Met de komst van Alien: Isolation lijkt er eindelijk licht te zijn aan het einde van de tunnel. Zal dit dan eindelijk de Alien-game gaan worden waar we al zo lang op moeten wachten? De focus op survival-horror klinkt veelbelovend. Met behulp van een radar en je stealth-kunsten, dien je de Alien te vermijden. Deze kun je namelijk niet tot groene pulp knallen. Voor wat afwisseling zijn er androids en menselijke vijanden in de mix gegooid, zodat je wapens nog van pas komen. Mij lijkt het alvast een goed recept voor een spannende en zenuwslopende ervaring. Hopelijk vergeten we met deze game snel de andere Alien-misbaksels.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?