Voorspelling: E3 2015 - Peter

Geplaatst: 13 juni 2015 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

E3 is de laatste paar jaren weer echt hét evenement geworden van grote onthullingen. Ik durf weinig te hopen op de dingen die ik echt heel graag zou willen zien zoals een nieuwe 2D Metroid of Castlevania, of meer van dat soort utopische titels. Managing expectations heeft niet alleen de uitgever in de hand, maar ook wij als consument zelf. Meer content van bepaalde titels hoef ik ook zelden tot nooit te zien, want ik haat spoilers en heb nog altijd dat ik liever de game zelf rustig eens probeer dan een trailer en demo met een PR-pipo naast me.

Rise Of The Tomb Raider

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Rise of the Tomb Raider. Ik vermoed dat ik niet de enige ben hierin. Toch is het zo'n beetje de enige titel waar ik in durf te geloven dat deze dit jaar verschijnt plus gepromoot zal worden op de E3. Het is ook één van de weinige keren dat ik eens heel graag wat gameplay footage zou willen zien, plus een voorproefje van hoe het verhaal loopt, ook al heb ik alle vertrouwen daar in. Qua verhaal zit namelijk ook bij dit deel weer de dochter van mijn grote held Terry Pratchett erachter, Rhianna Pratchett. Deel één heeft zij ook netjes gedaan, ben benieuwd in hoe zij, Lara en het verhaal met dit deel verder ontwikkelen.

Overig

Alhoewel ik beide voorlopig niet zal aanschaffen, ben ik wel heel benieuwd naar de Steamboxen en VR apparaten. Qua games hoop ik vooral op nieuwe, verrassende titels. Vrijwel alle innovatieve titels komen tegenwoordig van indie developers, dus probeer ik vooral mijn ogen open te houden voor de kleine titels die ook vermeld worden. Wat meer informatie over wat men van plan is met de nieuwe Mass Effect (please... ga terug naar gameplay van deel één). Utopische aankondigingen die ik niet durf te wensen maar mijn aangenaam zouden verrassen: een degelijke nieuwe Silent Hill, Castlevania, Metroid, Hitman, Splinter Cell, Metro of Dead Space-titel.

Lees meer