Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Voorspelling: Elder Scrolls 6

Geplaatst: 8 juni 2017 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ah, E3. Ieder jaar weer weet ik dat de beurs er is. En toch, als ik eerlijk ben, gaat het bij mij pas echt leven zodra de eerste persconferenties van start gaat. Mijn oude liefde Nintendo die hopelijk een nieuwe Metroid aankondigt. Microsoft die vertelt dat Rare carte blanche krijgt en we Blast Corps terugkrijgen. Of dat er een studio is die de rechten heeft opgekocht van Shadowman en dat we daar een HD-remake van krijgen. Helaas zijn de meeste dromen bedrog en staat de beurs vaker dan niet in het teken van sequels. Sommige sequels (prequels of deel in een serie mag je hier ook onder scharen) staan echter garant voor dikke games. Een van die series is Elder Scrolls.

Elder Scrolls 6

Al sinds het uitbrengen van Skyrim is de vraag waar het volgende deel zich gaat afspelen. Er zijn geruchten dat het zich in Black Marsh af zou spelen en dat de Argonians meer centraal staan. Evenzo, wordt er gesproken over Valenwood. We hadden in Skyrim al even het genoegen om in Solstheim te mogen dwalen, dus ook Morrowind als setting werd een gerucht. Ik hoop dat Bethesda deze E3 wat meer laat zien. Want Bethesda is een ontwikkelaar die zich niet laat rushen bij het ontwikkelen van een game. De uitgever heeft echter met Skyrim de lat erg hoog gelegd. De draken zijn natuurlijk zeer vet, dus misschien een terugkeer van de Striders? Wat ik wel hoop, is dat ze de combat en puzzels wat meer onder de loep nemen. Het zou tof zijn om diezelfde diepgang te krijgen zoals in de nieuwe Legend of Zelda: Breath of the Wild. En hoe zit het met het gerucht dat ze de verhalen van Fallout, hun nieuwste game Starfield én Elder Scrolls in één soort multiverse willen voegen? Genoeg voer voor geruchten dus. Hopelijk laat Todd Howard, de eindbaas van Bethesda, wat meer zien van het zesde deel in deze vette serie.

Overig

Concreet kijk ik verder uit naar Far Cry 5, de nieuwe Assassin's Creed en de nieuwe Forza Motorsport. Dit zijn inmiddels gevestigde namen. Ik hoop dan ook dat er eens een nieuwe dikke IP wordt aangekondigd. De release van bijvoorbeeld The Division is inmiddels alweer ver achter ons, maar ik wil weer uit kunnen kijken naar iets nieuws. Wie kan zich het detail van de eerste videobeelden niet herinneren, dat je deuren dicht kon doen van auto's? Naast de AAA-titels heb ik ook een zwak voor de kleinere games. Niet per se Indie-titels overigens, maar een game moet ook vooral een game zijn. De kernwoorden van gaming zijn voor mij plezier en verdraaid goed in al zijn eenvoud. Daarom ben ik ook des te nieuwsgieriger naar Nintendo en Super Mario Odyssey.

Lees meer