Voorspelling: Final Fantasy XVI

Geplaatst: 10 juni 2017 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is alweer bijna zover. Eén van de grootste game-evenementen gaat dit weekend van start en natuurlijk hoopt iedereen op die ene game, of games, die ervoor zorgt dat je bijna flauwvalt van je stoel. Of de E3 van 2017 dit effect te weeg weet te brengen, is nog maar de vraag. Na de E3 van 2015 heeft tot nu toe geen enkele uitgever de aankondiging van Final Fantasy VII Remake weten te overtreffen. Voor fans van de bekende JRPG-serie was dit overweldigend nieuws. Ikzelf kreeg al kippenvel bij het begin van de E3-trailer. Met de geruchten die inmiddels de ronde gaan over een mogelijk aankondiging van Final Fantasy XVI en de zojuist aangekondigde nieuwe Dissidia: Final Fantasy-game, ben ik dan ook erg benieuwd naar datgene dat Square Enix dit jaar voor ons in petto heeft.

Final Fantasy XVI
De uitgever Square Enix kwam een aantal jaren geleden met een super toffe realtime tech demo met de naam Agni's Philosophy. Menig gamer was er toen van overtuigd dat deze beelden vervolgt werden met een aankondiging van een nieuwe game binnen de Final Fantasy-serie. Helaas bleef het echter enorm stil, maar niets blijft eeuwig begraven. Square Enix is namelijk op zoek naar nieuwe talenten die willen werken aan één van hun bekendste gameseries. Daarbij heeft Sony aangegeven dat Japanse ontwikkelaars dit jaar tijdens de E3 hun comeback maken met een aantal AAA-titels. Wie weet zien we de tech demo dus alsnog terugkeren als Final Fantasy XVI. Mijn gevoel zegt in elk geval dat een aankondiging van een nieuwe Final Fantasy-titel binnen handbereik is.

Overig
De aankondiging van een nieuwe Final Fantasy-game is natuurlijk altijd mooi meegenomen, maar dat neemt niet weg dat we nog steeds zitten te wachten op een aantal andere titels uit de Japanse game-industrie. De games Final Fantasy VII Remake en Kingdom Hearts 3 laten namelijk wel erg lang op zich wachten. Tijdens de E3 van 2017 hoop ik in elk geval te kunnen genieten van meer toffe beelden om de wachttijd wat dragelijker te maken. De aankondiging van Dissidia: Final Fantasy NT zorgt er tenminste voor dat het jaar 2018 goed begint. Het is inmiddels wel overduidelijk welke gameseries mijn voorkeur hebben. Ik speel echter niet alleen maar JRPG's. De Assassin's Creed-franchise behoort ook tot één van mijn favorieten. Ik kan dan ook niet wachten om te zien wat Ubisoft voor ons heeft klaargemaakt. Al met al wil ik de persconferentie van Sony en Ubisoft dan ook echt niet missen. Daarnaast hoop ik dat Nintendo met goed nieuws komt rondom de Nintendo Switch. Nintendo's nieuwste console kan wel wat extra gametitels gebruiken.

Lees meer