Voorspelling: Forza

Geplaatst: 11 juni 2016 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ieder jaar komt er zoveel nieuws vanuit Los Angeles dat het voor een noob bijna onmogelijk is om het allemaal bij te houden - dit geldt dus ook voor mij. 'Gelukkig' zijn er dit jaar niet heel veel grote / belangrijke games op de E3 te verwachten, wat het enerzijds ook wel erg sneu maakt. Toch zijn er wel wat projecten waar ik benieuwd naar ben.

Forza

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Forza. Helaas is er nog weinig over bekend; geen officiële titel en platforms, en zelfs geen duidelijk thema. Uiteraard is er aangekondigd dat dit de meest complete racegame ooit gaat worden. Het enige nieuwswaardige wat de afgelopen weken op het internet is rondgegaan, is dat de Lamborghini Centenario hoogstwaarschijnlijk op de cover staat. Dit gaat dan ook waarschijnlijk een van de betere auto's in de game zijn. Dat Forza deze supercar in het spel heeft gestopt, terwijl de auto nog niet eens te koop is, maakt mij alleen maar nieuwsgieriger. Wat voor game gaat het worden, een traditioneel Forza Motorsport-deel met circuits, of iets zoals de Forza Horizon-reeks?

Persoonlijk hoop ik op het laatste, voornamelijk omdat je de Centenario pas echt goed kan uitproberen in een open wereld. Forza Horizon vind ik nog steeds een hele mooie game. Door de verschillende features en fraaie graphics ben ik zelfs van mening dat het beter was dan mijn favoriete racegame: Need For Speed. Eveneens vond ik toentertijd dat het erg veel weg had van GTA, maar dan zonder alle poespas eromheen (lees: rennen, vliegen, hollen). Ik hoop daarom erg op een nieuw Horizon-deel met een prachtig ontwikkelde omgeving en veel auto's waarmee je eindeloos kan rondrijden op zoek naar collectables.

Overig

Tevens kijk ik erg uit naar de bekendmaking van Microsoft omtrent de nieuwste Xbox-consoles. We berichtten eerder dat er minstens twee nieuwe consoles in ontwikkeling zijn; een kleinere versie van de huidige Xbox (met 2TB opslag) en de next-gen Xbox met de codenaam Scorpio. Vooral de Scorpio is interessant omdat Microsoft onlangs heeft aangekondigd dat het bedrijf van plan is om de consoles op een hele andere manier te ontwikkelen. Een console moet beter bewerkt kunnen worden met de laatste technieken, zodat zelfs de nieuwste games goed kunnen draaien. Dit zorgt, in mijn ogen, voor minder productie van consoles die na een paar jaar alweer achterhaalt zijn. Waarschijnlijk maakt Microsoft niks bekend omtrent de Scorpio, dus we moeten wat langer wachten om ons echt te kunnen verheugen op een nieuwe (futuristische) console.

Verder lijkt mij [url=http://www.gameliner.nl/product/7712/sea-of-thieves]Sea of Thieves[/URL] een leuke game om met vrienden te spelen. Er zijn, naar mijn mening, erg weinig spellen die zich afspelen in een wereld vol met piraten en zeereizen. Ik ben daarom erg benieuwd naar de gameplay en de mogelijkheden in zowel single- als multiplayer. Als ik de trailer bekijk is het meer een soort kinderlijke Sims-uitbreiding die zich afspeelt in de 17e eeuw. het geef in ieder geval geen realistisch beeld van piraterij weer. Misschien is dat echter wel helemaal niet nodig om een mooie, unieke game te maken met piraten als hoofdthema - zolang de game maar geen cameo van Spongebob en Patrick bevat.

Lees meer