Voorspelling: Giel met Battalion 1944

Afgelopen jaar was een fenomenaal jaar voor de game-industrie en -fans, zo hebben we een flinke inhaalsprint van Nintendo meegemaakt en is een kleine Early Access game uitgegroeid tot één van de grootste multiplatformgames ooit. Kan 2018 het voorgaande jaar evenaren? Dat 2018 een goed gamejaar gaat worden hopen we allemaal, maar er zijn een paar specifieke dingen die ik graag zou willen zien in 2018.

Battalion 1944

Battalion 1944 gaat terug naar de roots van Call of Duty en met name Promod. In Promod waren de regels zó aangepast dat de game zelf meer op Counter Strike leek, waardoor competitief Call of Duty 2 en 4 een stuk realistischer werden. Battalion is dan ook een game die gemaakt wordt door spelers die graag terug willen naar een tijd waarin de Promod communities groot waren. Ook ik was betrokken in die communities en zou graag deze tak van shooters weer graag nieuw leven in willen blazen. Battalion 1944 is daarom ook de game waar ik het meeste naar uit kijk in 2018.

onbekend

PlayerUnknown's Battlegrounds

De meest snel groeiende game van 2017 is nog geen maand uit Early Access en development gaat druk verder. Ze (de developers?) hebben het erover dat ze de game zo bug-vrij mogelijk willen maken, nieuwe features en tweaks aan de gamemode willen toevoegen. Ik ben benieuwd waar PUBG dit jaar naartoe gaat en of ze het gekregen momentum uit 2017 weten vast te houden. Als het op dit tempo doorgaat is PlayerUnknowns Battlegrounds namelijk niet meer te stoppen.

onbekend

Nintendo

Niet alleen PUBG Corporation heeft een grandioos jaar gehad, Nintendo heeft ook een flinke inhaalslag gemaakt. Met de release van de Nintendo Switch denk ik namelijk ook dat Nintendo weer onstopbaar goed bezig is. De hype en succes-trein zal in 2018 waarschijnlijk wel wat omlaag gaan, maar ik denk dat de grote N nog wat trucjes achter de hand heeft om zijn fans zoet te houden.

onbekend

Misschien een beetje veel dromen, maar ach, dat kan geen kwaad. Al met al hoop ik dat gamen in zijn algemeen nog meer mag groeien in 2018 en dat meer mensen op verschillende manieren kennis mogen maken met gamen. Waar hoop jij op in 2018? Of is er al een specifieke game waar je met smart op zit te wachten?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?