Voorspelling: Giel met Battalion 1944

Geplaatst: 14 januari 2018 16:00

Afgelopen jaar was een fenomenaal jaar voor de game-industrie en -fans, zo hebben we een flinke inhaalsprint van Nintendo meegemaakt en is een kleine Early Access game uitgegroeid tot één van de grootste multiplatformgames ooit. Kan 2018 het voorgaande jaar evenaren? Dat 2018 een goed gamejaar gaat worden hopen we allemaal, maar er zijn een paar specifieke dingen die ik graag zou willen zien in 2018.

Battalion 1944

Battalion 1944 gaat terug naar de roots van Call of Duty en met name Promod. In Promod waren de regels zó aangepast dat de game zelf meer op Counter Strike leek, waardoor competitief Call of Duty 2 en 4 een stuk realistischer werden. Battalion is dan ook een game die gemaakt wordt door spelers die graag terug willen naar een tijd waarin de Promod communities groot waren. Ook ik was betrokken in die communities en zou graag deze tak van shooters weer graag nieuw leven in willen blazen. Battalion 1944 is daarom ook de game waar ik het meeste naar uit kijk in 2018.

PlayerUnknown's Battlegrounds

De meest snel groeiende game van 2017 is nog geen maand uit Early Access en development gaat druk verder. Ze (de developers?) hebben het erover dat ze de game zo bug-vrij mogelijk willen maken, nieuwe features en tweaks aan de gamemode willen toevoegen. Ik ben benieuwd waar PUBG dit jaar naartoe gaat en of ze het gekregen momentum uit 2017 weten vast te houden. Als het op dit tempo doorgaat is PlayerUnknowns Battlegrounds namelijk niet meer te stoppen.

Nintendo

Niet alleen PUBG Corporation heeft een grandioos jaar gehad, Nintendo heeft ook een flinke inhaalslag gemaakt. Met de release van de Nintendo Switch denk ik namelijk ook dat Nintendo weer onstopbaar goed bezig is. De hype en succes-trein zal in 2018 waarschijnlijk wel wat omlaag gaan, maar ik denk dat de grote N nog wat trucjes achter de hand heeft om zijn fans zoet te houden.

Misschien een beetje veel dromen, maar ach, dat kan geen kwaad. Al met al hoop ik dat gamen in zijn algemeen nog meer mag groeien in 2018 en dat meer mensen op verschillende manieren kennis mogen maken met gamen. Waar hoop jij op in 2018? Of is er al een specifieke game waar je met smart op zit te wachten?

Lees meer