Voorspelling: Horizon: Zero Dawn

Het afgelopen jaar viel helaas wat tegen qua games, althans voor mijzelf als liefhebber van JRP's. Ik loop helaas niet warm voor games zoals Fallout 4 of Star Wars: Battlefront. Het jaar 2016 lijkt echter een geweldig gamejaar te worden. Mijn lijst met pre-orders is inmiddels zo groot, dat ik straks niet eens meer weet welke game ik eerst moet gaan uitspelen. Natuurlijk zijn er altijd een aantal uitblinkers die na release geen seconde kunnen blijven liggen. Hieronder volgt een top drie van deze uitblinkers.

Kingdom Hearts III

Onderhand wacht ik al bijna tien jaar op een vervolg van één van de beste JRPG-gameseries. Mijn eerste JRPG-game die ik heb aangeschaft is Kingdom Hearts en dit blijft dan ook altijd één van mijn favoriete gameseries. Niet alleen ben ik dol op Disney, maar dankzij deze serie ben ik ook verliefd geworden op de Final Fantasy-gamereeks. Genoeg redenen dus om dit gamejaar vol goede moet in te gaan. Daarbij wordt het wachten ook nog eens verzacht dankzij de release van Kingdom Hearts 2.8 HD Final Chapter Prologue. Natuurlijk bestaat er een kans dat Kingdom Hearts III wordt uitgesteld, maar één ding weet ik zeker. Wanneer ik Kingdom Hearts III eindelijk in mijn bezit heb, gaat de non-stop gaming-knop voluit.

Final Fantasy XV

Final Fantasy XV gaat dit jaar niet de enige Final Fantasy-game zijn die in 2016 uitkomt. Om het gamejaar goed te beginnen kunnen we eerst met Final Fantasy Explorers voor de 3DS aan de slag. Vervolgens ga ik later in het jaar genieten van de schattige PS4-game World of Final Fantasy. Dat gezegd te hebben gaat mijn voorkeur natuurlijk uit naar alweer het vijftiende deel uit de hoofdserie. Het toffe hoofdpersonage Noctis en de super mooie omgevingen rondom Tokyo zorgen ervoor dat ik enorm uitkijk naar deze nieuwe Final Fantasy-game. Wanneer Final Fantasy XV wordt uitgebracht is nog onbekend, maar afgelopen nieuwjaarsdag heeft Square Enix bevestigd dat de game sowieso dit gamejaar verschijnt.

Horizon: Zero Dawn

Alhoewel het een moeilijke keuze is, heb ik toch gekozen voor een vernieuwende game in mijn top drie voor 2016. In plaats van de nieuwste The Legend of Zelda-game ben ik erg nieuwsgierig naar het nieuwe pareltje van Guerrilla Games. Persoonlijk heb ik de ontwikkelaar nooit echt mijn aandacht geschonken, maar door de aankondigingstrailer van Horizon: Zero Dawn heeft de Nederlandse ontwikkelaar hier echter overduidelijk verandering in gebracht. De ontwikkelaar staat bekend om de Killzone-games, en ik had nooit verwacht dat de ontwikkelaar opeens met een dergelijke game op de proppen zou komen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?