Voorspelling: Kingdom Hearts III

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat we weer kunnen uitkijken naar een nieuwe lading toffe games. Het jaar 2017 ziet er veelbelovend uit, maar net zoals vorig jaar is het altijd maar de vraag of alle games ook daadwerkelijk volgens de planning uitkomen. Zo stond ik begin vorig jaar te popelen om Kingdom Hearts III en Horizon Zero Dawn te spelen. Echter, zoals met veel games het geval is, werden deze een jaartje opgeschoven. Een nieuw jaar betekent echter weer nieuwe kansen. Ik hoop dan ook dat ik mijn pre-order-lijstje van 2017 eind dit jaar compleet kan afvinken.

Final Fantasy VII Remake

Laten we gelijk maar met een titel aftrappen die gepland staat voor het aankomende jaar, maar naar alle waarschijnlijkheid 2017 niet gaat halen. De remake van Final Fantasy VII moet dit jaar namelijk uitkomen. Square Enix heeft echter nog een aantal andere toffe remakes, games en uitbreidingen voor dit jaar gepland staan. Daarbij liggen de verwachtingen voor de remake van Final Fantasy VII zo hoog dat ik persoonlijk denk dat we binnenkort te horen krijgen dat de remake pas in 2018 in de winkels ligt. Mocht dat het geval zijn, dan kunnen we dit jaar nog wel genieten van Final Fantasy XII: The Zodiac Age en de uitbreiding Final Fantasy XIV: Stormblood, welke onder andere één van mijn favoriete jobs naar Final Fantasy XIV brengt. Mijn eerste vraag toen ik deze MMO opstartte was namelijk: 'Bevat de game ook een Red Mage-job?'.

onbekend

Yooka-Laylee

Het is niet de game waarvan ik had verwacht dat ik die in mijn top drie voor 2017 zou zetten, maar Yooka-Laylee brengt enorm veel herinneringen uit mijn jeugd naar boven. Niet dat ik al zo oud ben, maar mijn consolegamingcarriere is begonnen met mijn allereerste Nintendo 64 en dan wel met games zoals Banjo Kazooie. Nu vragen gamers welke niet bekend zijn met Yooka-Laylee zich waarschijnlijk af wat de game te maken heeft met Banjo Kazooie. Ik denk dat de onderstaande trailer van de game meer zegt dan duizend woorden. Yooka-Laylee is letterlijk Banjo Kazooie in een nieuw jasje.

Kingdom Hearts III

De laatste, maar zeker niet de minste, titel welke gewoon dit jaar moet uitkomen is Kingdom Hearts III. Inmiddels was ik het wachten op een vervolg na ruim tien jaar wel gewend. Het derde deel komt echter steeds dichterbij en hoe dichterbij Kingdom Hearts III komt hoe ondraaglijker het wachten wordt. Het feit dat de game een Big Hero 6-wereld bevat, maakt de game nog aantrekkelijker. Daarnaast komt ook de film Rapunzel in de game terug. Hoewel ik gek ben van de klassieke Disney films, heb ik de meeste al wel genoeg gezien in voorgaande Kingdom Hearts-games. Daarnaast ben ik erg benieuwd welke Square Enix-karakters worden toegevoegd aan het derde deel. Er zijn al verschillende Final Fantasy-karakters verschenen in de gameserie en ook karakters uit de Nintendo DS-game The World Ends with You kwamen langs in Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. Kortom kingdom Hearts III staat bovenaan mijn lijstje voor 2017.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?