Voorspelling: Mafia 3

Geplaatst: 10 juni 2016 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De E3 van 2016 staat weer om de hoek, maar of het dit jaar de moeite is om deze hoek om te gaan? Eerlijk gezegd ben ik niet kapot van de lijst met games, maar ja, ik ken deze titels ook amper of spreken mij niet aan. De game die er voor mij wel boven uitschiet is Mafia 3. Wat heb ik zin in deze game zeg! Misschien dat ik juist door Mafia 3 onbewust een soort tunnelvisie heb ontwikkeld en ik daarom minder uitkijk naar de rest van de E3. Wie zal het zeggen, wellicht liggen er nog enkele verrassingen in het verschiet.

Mafia 3

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar, is Mafia 3. Dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Ik heb Mafia 2 grijs gespeeld en zelfs tweemaal doorlopen. Ik hield van de authentieke Mafia sfeer, de actie, de voertuigen en meer. Ik vond praktisch alles tof. De game wist mij goed mee te slepen in de wereld van de Maffia en had een degelijk verhaal. Mafia 3 doet daar nog eens een flinke schep bovenop. De setting is in ieder geval alvast iets om je criminele vingers bij af te lebberen: New Orleans in het jaar 1968. Dit spreekt mij al enorm aan, want ik hou van die klassieke Amerikaanse sfeer. Het draait in Mafia 3 vooral om wraak, een thema wat altijd lekker werkt voor mij. En wie weet gaat het verhaal nog een stukje dieper dan dat, we gaan wij vanzelf zien.

Overig

Het is dat een geloof niet aan mij besteed is, want anders ga ik op mijn knieën, steek wierook aan, vul de kamer met Buddha-beeldjes, hang een kruis om mijn nek en bid richting het oosten. Ik hoop namelijk met heel mijn hart op The Last of Us 2, een game die mogelijk aangekondigd dan wel getoond gaat worden. De eerste Last of Us-game blijft nog steeds een ongeëvenaard pareltje in mijn optiek. Ik ben dan ook heel benieuwd of deze parel nog veel mooier opgepoetst tevoorschijn gaat komen met een vervolg.

Tot slot is mijn hoop toch nog gevestigd op Deep Silver, die naar het schijnt met een grote aankondiging komt. Na het gerucht over het annuleren van Dead Island 2 vrees ik oprecht dat het niet met deze titel te maken heeft. Of juist toch? En heeft Deep Silver daadwerkelijk een verassing omtrent Dead Island 2 in petto? Ik sla in ieder geval tot die tijd nog wat kruisjes.

Lees meer