Voorspelling: Mafia III

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2015 staat bij mij in de boeken als een goed gamejaar waarin ik vele toppers heb gespeeld. Voor dit jaar durf ik nog geen voorspelling te doen, maar er staat genoeg moois op de planning waaronder Dead Island 2, Uncharted 4: A Thief's End en Tom Clancy's The Division. Ondanks dat ik erg naar deze toppers uitkijk, staan er toch drie andere games bovenaan mijn verlanglijst en daarnaast hoop ik ook nog op een aantal toffe aankondigingen.

Hitman

Als ik in 2016 maar één game zou mogen spelen, dan koos ik direct voor de nieuwe Hitman. De game had oorspronkelijk eind vorig jaar moeten verschijnen, maar is helaas uitgesteld. Uiteindelijk lijkt dit toch een goede keuze, dit omdat Hitman bij de launch nu meer content gaat bevatten. De kale killer reist weer heel de wereld over om diverse doelwitten om te leggen. De levels beloven stuk voor stuk groots en open te zijn, waarbij er enorm veel mogelijkheden zijn om de vijanden te doden. Pak je een sluipschuttersgeweer en dood je het doelwit van een afstandje, vergiftig je een drankje of laat je het op een ongeluk lijken? De makers lijken met deze opzet meer te kijken naar de oude Hitman-games dan naar Hitman: Absolution, wat ik als Hitman-fan van het eerste uur alleen maar toe kan juichen.

Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance is een middeleeuwse RPG, die je vanuit het first-person-perspectief speelt. Dit kennen we natuurlijk van The Elder Scrolls-serie, maar waar deze vol zit met fantasy, houdt Deliverance het behoorlijk serieus. Verwacht dus geen orcs, elven, monsters of magie. Wat de RPG wel bevat is een schitterende open wereld waar van alles te vinden en te doen is. De game geeft je veel mogelijkheden om jouw personage aan te passen en bevat daarnaast een realistisch vechtsysteem. Ben je toe aan een middeleeuwse RPG die het wat realistischer aanpakt? Dan is dit zeker een game om in de gaten te houden.

Mafia III

De Mafia-serie is alweer toe aan zijn derde deel, welke grootser en toffer dan ooit tevoren lijkt te worden. Waar de eerste twee games zich in de jaren dertig, veertig en vijftig afspelen, speelt Mafia III zich af in New Orleans gedurende de jaren zestig. In de game speel je als de Vietnam-veteraan Lincoln Clay, die zijn Afro-Amerikaanse maffiafamilie vermoord ziet worden door de Italiaanse mafia. Wat volgt is een wraaktocht in de open en sfeervolle stad New Orleans. De eerste gameplaybeelden zien er bijzonder vet uit en ik kan dan ook niet wachten om de wereld van Mafia III te betreden.

Red Dead 3

Naast de drie bovenstaande games hoop ik dat er dit jaar ook een aantal toffe aankondigingen worden gedaan, en dan met name van Rockstar. De afgelopen twee jaar is de ontwikkelaar voornamelijk bezig met GTA V en ik verwacht dan ook dat Rockstar dit jaar een nieuwe game gaat onthullen. Bovenaan mijn lijst staat het derde deel binnen de Red Dead-serie. Red Dead Redemption is geweldig en ik heb wel weer zin in een nieuw western avontuur. Daarnaast wil ik graag een vervolg zien op Bully, welke alweer tien jaar geleden is verschenen. Mijn lijst met aankondigingen sluit ik af met The Elder Scrolls VI. Bethesda gaat zich in 2016 vooral richten op DLC voor Fallout 4, maar stiekem hoop ik toch dat er een nieuwe Elder Scrolls-game onthuld wordt.

Lees meer