Voorspelling: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Vorig jaar heb ik aardig wat schade kunnen inhalen qua spelen van games. De meeste tijd ging in 2013 verloren aan GTA V, man wat heb ik daar veel tijd in gestopt. Aangezien ik niet dagelijks uren kon spelen, ben ik zeker een week of elf zoet geweest met de game. Dit is wat mij het meest is bijgebleven, de lol die ik had met GTA V. De allergrootste belevenis was toch wel The Last of Us, een game die ik moest hebben. Wat een verhaal en emotie en een geweldige gameplay. Al gauw sleepte ik een platinum trophy binnen voor deze game, het was het elk uurtje waard. Verder heb ik nog mijn zombiehonger gestild met Dead Island: Riptide, spannend en vol actie en freaky zombies. En dat alles op een prachtig eiland en met lekkere gore. Tussendoor speelde ik nog Saints Row IV, niet de beste uit de serie maar heb mij er zeker mee vermaakt. Als afsluiter van het jaar kon ik gelukkig nog Resident Evil: Revelations eindelijk aanschaffen en uitspelen. Geen moment spijt van gehad, de beste Resident Evil-game sinds Resident Evil 4. De besturing was redelijk gemoderniseerd, maar de gameplay was oldschool, ondersteund door de typische Resident Evil-muziek, een echter topper. Daarnaast heb ik veel oudere titels gespeeld van 2012 of ouder, dit onder andere vanwege geldgebrek. De pret werd er niet minder om: Far Cry 3 en Hitman: Absolution wist ik een platinum voor te halen. Verder speelde ik nog Remember Me, Shadows of the Damned en The Darkness II. Stuk voor stuk toffe games die ik eindelijk wist te spelen. Dankzij de januari sale van Sony kon ik laatst nog voor een schijntje Sleeping Dogs aanschaffen. Daar zal ik nog wel even mee bezig zijn.

Ik heb zin in dit jaar, dat zeker. Ik verwacht ergens deze maand eindelijk mijn PlayStation 4 te krijgen. Welke game ik daarvoor zal gaan aanschaffen is nog onzeker. Gezien er op de PlayStation 3 nog veel te doen is, maak ik mij niet zo druk meer over de levering van de PlayStation 4. Nu zijn er nog niet veel games voor, maar daar gaat dit jaar verandering in komen. Ik zal hieronder eens uitstippelen welke drie games ik heel graag in mijn PlayStation 4 wil proppen.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Met de komst van de PlayStation 3 kwam al gauw Metal Gear Solid 4, nog steeds een van de meest memorabele games die ik toen speelde. De stealth-mogelijkheden, de wapens, de gadgets en het uitgebreide verhaal maakten veel indruk op mij. Al sinds de eerste Metal Gear Solid-game op de MSX2 ben ik fan van het eerste uur. Het is dan ook niet zo gek dat ik naar dit nieuwe avontuur uitkijk. De game fungeert als een prequel op Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. De game zal draaien op de nieuwe Fox Engine en de beelden liegen er niet om. Grafisch gezien lijkt het wel snor te zitten met deze game. Ook de open-wereldaanpak van Metal Gear Solid: Ground Zeroes lijkt me erg tof. Wat meer vrijheid is altijd meegenomen.

onbekend

Metal Gear Solid: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is eigenlijk een logische opvolger in deze vooruitblik. Mijn meest memorabele Metal Gear Solid-game is die uit 1987 voor de MSX2. Ik heb die game meerdere keren uitgespeeld en zo de game voor altijd in mijn hart gesloten. En laat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain nou net een prequel zijn op Metal Gear Solid. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat Hideo Kojima van deze game gaat maken. Wordt het net zo memorabel als de voorgaande games? Uiteraard zal deze game ook weer op de nieuwe Fox Engine draaien. Ik leg mijn volle vertrouwen in Kojima en ben er bijna zeker van dat dit weer een dijk van een game gaat worden.

onbekend

Dying Light

Zombies zijn de shit voor mij, dus laat deze game maar komen. Ik heb enorm genoten van de Dead Island-games en Dying Light komt uit hetzelfde brein dat achter de Dead Island-franchise zat. De gameplaybeelden die ik zag zagen er verdomd goed en spannend uit. Zo zal de game een dag-en-nachtcyclus hebben. Zodra de nacht valt, worden de zombies sterker en daarmee wordt de gameplay een stuk spannender. Je moet dan meer vertrouwen hebben in je tactieken en stealth dan in je wapens. Het lijkt erop dat dit een hele dikke zombiegame gaat worden, met meer nadruk op horror dan op actie. Ik kijk er dan ook erg naar uit om deze te gaan spelen.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?