Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Voorspelling: Nioh

Geplaatst: 23 januari 2017 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Voor mijn vooruitblik van 2016 had ik drie goede titels gekozen die ook allemaal zijn verschenen. Daarnaast had ik niet echt hoge verwachtingen, terwijl het uiteindelijk een topjaar was qua games. Voor 2017 heb ik weer een beetje dezelfde instelling: We zullen wel zien. Er staat veel moois in de planning: van Halo Wars 2 en Gravity Rush 2 (die ik reeds heb mogen reviewen) begin van dit jaar, tot Mass Effect Andromeda en Red Dead Redemption 2 later in het jaar. Ik heb drie sterk afwisselende titels uitgezocht waar ik dit jaar het meest benieuwd naar ben, al hebben ze (kwam ik later achter) wel één ding gemeen: Japan. Ik heb nog een grote stapel prachtige games in mijn backlog, dus wat 2017 ook moge zijn, er zal altijd genoeg gegamed worden in huize Scheffer. Ik ben erg blij dat ik voor het eerst in jaren weer eens een echte JRPG heb waar ik echt naar uitkijk En het is ook nog eens een HD re-release. W-w-waaaaaat?!?

Nioh

Op dit moment is Nioh de game waar ik het meest naar uitkijk in 2017. Een game gemaakt door Team Ninja welke gemaakt is in de stijl van Dark Souls, gezet in traditioneel Japanse setting met echte historische gebeurtenissen ter inspiratie, klinkt in mijn boekje als een win, win, win, win-situatie! Alles wat ik er tot nu toe van heb gezien, beloofd gelukkig ook veel goeds. Team Ninja is niet altijd te vertrouwen helaas, dus ik durf mijn verwachtingen niet té hoog in te zetten. Achja, dit is wel erg lastig, want bij de gedachte van een Ninja Gaiden soepel spelende Dark Souls-game, waarbij je een Samurai speelt die het in middeleeuws Japan tegen demonen opneemt, begin ik toch ontzettend te watertanden (onder andere). Team Ninja zal met zijn reputatie voor mij veel goed maken als Nioh aan mijn verwachting voldoet. Dat moet wel na teleurstellingen zoals Ninja Gaiden 3 en Metroid Other M.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age

Het is bijna niet te geloven, maar het is dus een JRPG remaster waar ik dit komend jaar erg naar uit kijk. Final Fantasy XII is een apart deel, omdat deze zich als enige in een wereld afspeelt waarvan er al drie games waren: Ivalice. Eerdere games waarbij je in die wereld zit, zijn de Final Fantasy Tactics-titels en Vagrant Story. Deze wereld, en diens games, komen voort vanuit Yasumi Matsuno, de director en schrijver, die dus ook aan het roer stond voor FF XII. Een groot deel van de genialiteit van deze games is te danken aan composer Hitoshi Sakimoto. Alle muziek afkomstig van deze man is prachtig, en in samenwerking met Matsuno weet het een uniek sfeertje te creëren waar ik altijd verslaafd aan raak. Matsuno houdt echter ook van punishing gameplay en ondanks dat ik al zijn andere spellen heb uitgepeeld, heb ik dit echter nog niet gedaan met Final Fantasy XII. De originele versie had geen new game+-mogelijkheid, en bevat geheime bazen die dermate lastig zijn dat de WEAPONS uit FF VII een lachertje zijn. Met de re-release van Final Fantasy XII op de PS4 zal deze optie onder andere zijn toegevoegd. Dit omdat men de geüpdate Japanse versie gebruikt om de nieuwe versie HD te pimpen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ik ben bij lange na niet de enige persoon die hier naar uitkijkt, maar wel één van de weinige personen die erg huivert om zijn kwaliteit. Potentieel kan de game weergaloos goed zijn, maar ik word niet van alles enthousiast over wat ik qua nieuws en geruchten lees. Zo hoeven de Zelda-games voor mij echt niet nog grootser te worden, ze zijn echt al meer dan groot genoeg. De minecraft-stijl survival elementen, waar ze het regelmatig vol trots over hebben, sta ik ook echt niet om te springen. Ik heb geen zin om driekwart van het spel constant allerlei shit te moeten verzamelen, zoeken en sprokkelen, of dat alles de hele tijd kapot gaat. Echter is het meeste over Breath of the Wild nog niet echt duidelijk. Alles ziet er in ieder geval super vet en sfeervol uit, dus ik heb nog alle hoop. Dat de game naast de Wii U ook op de Switch uitkomt, vind ik weer echt een Naaitendo streek. Ik hoop er vurig op dat ik als aloude Nintendo-liefhebber mijzelf niet genaaid ga voelen dit jaar, maar eindelijk weer eens word beloond.

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit? Laat het mij vooral even weten!

Lees meer