Voorspelling: PES 2017

Geplaatst: 8 juni 2016 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo van de beurzen ben. Veelal is er teveel meta-gezeur en weinig plaats voor serieuze informatie. Toch kijk ik altijd even mee en weet ik de bruikbare informatie er uit te pikken. Zoals jullie wellicht weten, ben ik een groot fan van sportgames. Afgelopen jaar heb ik naar hartenlust kunnen basketballen, worstelen, voetballen en honkballen. Dit jaar wordt natuurlijk niet veel anders aangezien sportgames al jaren rustig voortkabbelen. Hoewel er vaak slechts kleine tweaks toegepast worden, verwacht ik dit jaar toch wat meer. Dat heeft zo zijn redenen, maar die verklap ik natuurlijk niet in de eerste alinea.

Pro Evolution Soccer 2017

Ik ben altijd groot aanhanger van de FIFA-serie geweest. Nu dacht ik dit jaar laat ik eens even gek doen. Daarom ben ik PES 2016 ingedoken en vervolgens aangenaam verrast weer naar boven gedreven. PES 2016 is een steengoede game en weet de alleenheerser van de troon te stoten. De fanboys blijven bij diens geliefde series, maar de weloverwogen gamer maakt dit jaar wellicht de overstap naar de concurrent. Daarom moeten beide franchises knallen om de concurrentie voor te blijven. Ik verwacht dan ook dat zowel Electronic Arts als Konami groots gaan uitpakken op de aankomende E3. Hoe maak je een sportgame echter beter? Precies, dat weet ik ook niet. Dat laat ik dus ook lekker aan beide ontwikkelaars over om uit te vechten.

Overig

Een titel zoals NBA 2K17 staat eveneens hoog op mijn lijstje. 2K16 is goed, erg goed zelfs, maar toch ben ik nog niet tevreden over een aantal zaken. Ik ben dan ook benieuwd of ze iets met de feedback van alle reviews gaan doen. Waar ik ook onwijs naar uitkijk, is Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands. Tactiek is zeg maar helemaal mijn ding, en waar kan je die tactische inzichten beter tonen dan in sportgames en tactische shooters? Precies, nergens. De serie is altijd ijzersterk geweest en na een lange tijd van afwezigheid, staat de serie weer helemaal in de top van mijn lijstje. Laat maar komen die hap!

Hardware gezever kan op een beurs omtrent elektronica natuurlijk niet ontbreken. We gaan dan ook vast en zeker doodgegooid worden met het nodige VR-geouwehoer. Toch ben ik enigszins benieuwd of er misschien dan toch een kleine tease wordt losgelaten omtrent de Nintendo NX en PlayStation NEO. Gamers zitten hier op te wachten en ik wil gewoon weten of ik eindelijk eens terug kan naar Nintendo. Ik reken nergens op, maar een klein beetje goede hoop kan geen kwaad.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer