Voorspelling: Peter met Metroid Prime 4

Geplaatst: 8 januari 2018 14:00
-

Gamevizier Pedro Schefferico neemt je mee naar de toekomst De game-industrie is de afgelopen jaren dermate booming qua AAA- én indie-titels dat je eigenlijk niet meer echt tegenvallende jaren kunt hebben in zijn geheel. Vind je dat wel, dan ben je een zeur of iemand die niet goed genoeg zoekt. Zelfs wanneer alle titels waar ik naar uitkijk vies zouden tegenvallen, verschijnen er ook dit jaar ongetwijfeld heus wel een paar supertitels uit onverwachte hoek. Genoeg geneuzel, het is tijd om aan de vooruitblik te beginnen. De glazen bol heb ik weer eens van zolder gehaald en goed gepoetst. Bij dezen mijn voorspellingen voor de game-wereld van dit jaar!

You will meet a tall dark stranger

Dit jaar gaat qua gaming voor mij sowieso in het teken staan van bloed zuigen. Er staan namelijk twee hele interessante titels met vampieren voor 2018 op de planning: Vampyr en Code Vein. Deze gaan waarschijnlijk een houten staak door mijn portemonnee heen halen, maar ik heb het sterke vermoeden dat deze het waard gaan zijn. Vampyr wordt de derde titel die ontwikkelaar Dontnod uit zijn polletjes gaat toveren. Als liefhebber van Dontnod's vorige twee titels: Remember Me en Life Is Strange, heb ik hier hoge verwachtingen van. Daarnaast komt dit jaar ook Code Vein uit, die gemaakt wordt door Bandai Namco. Ook deze game ziet er erg interessant uit, en lijkt een grimmige game te worden die een fusie is tussen Dark Souls en Anime. Dat wordt 's nachts vlak voor de release wakker liggen.

Al je wensen gaan in vervulling

Ik probeer voor de vooruitblik niet titels te zoeken waarvan de kans redelijk groot is dat deze toch wel worden uitgesteld naar 2019. Zo durf ik nog niet te hopen dat Hideo Kojima's Death Stranding echt dit jaar het levenslicht gaat zien. Er is nog zo'n titel waarvan ik bang ben dat deze naar 2019 wordt uitgesteld, maar toch wil ik het voorspellen voor dit jaar: Metroid Prime 4. We hebben er nog niks van gezien. Er is wel verteld dat de game wordt ontwikkeld door een kersvers team, onder leiding van producer Kensuke Tanabe, die ook de oude Prime-delen heeft overzien. Ik zou ook graag Metroid Prime 4 zien uitkomen met een speciale editie Nintendo Switch, want dat is voor mij de perfecte aangelegenheid om die console in huis te halen!

Ik zie een schaduw vallen over je toekomst

Ik voorzie nog een andere gamerelease in 2018 waar we ook nog helemaal niks van gezien hebben, en dat is de nieuwe Tomb Raider-game. Deze gaat naar alle waarschijnlijkheid Shadow of the Tomb Raider heten. Ik voorspel een E3 presentatie en een december release inclusief een overpriced Square-Enix store exclusieve collector's edition. Er komt tevens ook een nieuwe Tomb Raider-film aan, deze keer helemaal in de stijl van de nieuwe games: Harder, rauwer en in een meer realistische stijl. Minder realistisch dan de oude films met Angelina Jolie kan ook niet echt. Met ingehouden enthousiasme lijkt mij de nieuwe Tomb Raider-film toch aardig goed worden, ook al interesseert het mij uiteindelijk niet heel veel. Geef mij maar gewoon veel nieuwe, goede Tomb Raider games!

Er is weer veel wonderschoons te verwachten dit jaar, zelfs wanneer alle bovenstaande games niet mochten verschijnen. Mijn vriendjes en vriendinnetjes van de redactie hebben ook allemaal titels genoemd die stuk voor stuk van 2018 een topjaar maken. En zo niet, dan heb ik nog altijd een epische backlog. Zo heb ik mijzelf voorgenomen in 2018 onder andere eindelijk The Legend of Zelda: Twilight Princess uit te spelen, en om eens echt te beginnen aan de Xenosaga trilogie. Al komt er in heel 2018 geen één titel uit, ik game het hele jaar met gemak door. Dat is een voorspelling die geen glazen bol nodig heeft! Alakazam, Schefferico uit.

Lees meer