Voorspelling: PlayStation Vita

Geplaatst: 10 januari 2012 16:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De graphics van games worden elk jaar beter en we zien steeds meer opvolgers. Vorig jaar was het het jaar van de drieën (denk aan Uncharted 3: Drake's Deception, Saints Row: The Third, Killzone 3), wordt het dit jaar het jaar van de vieren of komen ontwikkelaars met geheel nieuwe concepten? Qua consoles heb ik het idee dat het dit jaar erg rustig gaat worden. Gelukkig komt de langverwachte PlayStation Vita volgende maand dan eindelijk op de markt!

Tom Clancy's Rainbox Six: Patriots

De Tom Clancy-reeks doet het altijd goed bij mij. Ik was ook verrast door de eerste trailer van Raindbow Six: Patriots die vorige maand verscheen. De president wordt vastgebonden op een stoel met een bom om zijn middel en van een torenhoog gebouw afgegooid. Boem. De trailer eindigde met een heftige knal. Wat de Tom Clancy-games zo leuk maakt, is de AI van de vijand. Deze is erg lastig afgesteld dus je moet goede tactieken bedenken om ze uit te schakelen. Ik denk dat grafisch de game er ook weer goed uit zal gaan zien na een aantal beelden van de game te hebben gezien uit de ontwikkelstage.

PlayStation Vita

Ik zal niet de enige zijn die enorm uitkijkt naar de PlayStation Vita. De hardware die verwerkt zit in dit apparaatje is ongekend in een handheld. Hierdoor zijn games als Uncharted perfect geschikt voor de Vita. Door middel van het touchscreen-schermpje en de sensors aan de achterkant kunnen er vele elementen in een game toegevoegd worden zodat de gamer een leuke speelervaring heeft met veel afwisseling. Ik vind het een leuk idee dat we nu ook kunnen videobellen met een handheld en ik heb het idee dat het ook veel makkelijker gaat worden om met een vriend te gamen omdat je op veel manieren met elkaar verbonden bent.

Onlive

Sommigen kennen het vast al wel. OnLive, een dienst voor Cloud-gaming. Met de OnLive-app op de pc kun je games spelen via het internet. De games worden dan gestreamd van OnLive naar jouw pc. OnLive heeft zich al verder uitgebreidt en er is nu ook al een OnLive-app voor de Android en iOS. De OnLive micro-console is aan te sluiten op de tv zodat je ook games kunt streamen naar je televisie. Helaas kunnen wij in Nederland de App voor de Android nog niet downloaden en de micro-console is nog niet te koop in Europa. OnLive had mij een paar maanden terug laten weten via Twitter dat na de lancering in Engeland de console ook naar Europa kwam. Hij is een tijdje geleden al gelanceerd in Engeland dus ik zeg: kom maar op!

Lees meer