Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Voorspelling: Project CARS

Geplaatst: 6 januari 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2014 was het jaar waar ik naast het spelen van games en het schrijven over games ook een baan heb gevonden in het maken van games. Qua gamejaar was 2014 wel erg teleurstellend. Veel grote titels konden niet aan de hoge verwachtingen voldoen en er waren ook weinig verrassende titels. Daarnaast kampten heel veel games met problemen tijdens de launch, waaronder serverproblemen en vreemde bugs en glitches. Ik hoop dat 2015 een beter jaar wordt, maar op dit moment zijn er echter niet zo veel titels aangekondigd die mij aanspreken. Hopelijk worden er tijdens de E3 van dit jaar nog wat vette titels aangekondigd waar ik wel naar uit kan kijken. Voor nu kijk ik vooral naar deze drie dingen uit.

Project CARS

Vorig jaar konden raceliefhebbers met een Xbox One aan de slag met Forza Horizon 2. Ik was erg enthousiast over de game, waardoor ik het beloonde met de tweede plaats in mijn Top 10. Het is dan ook één van de beste racegames die ik in de afgelopen jaren heb gespeeld. Over een paar maanden verschijnt er een andere racegame voor meerdere platformen, namelijk Project CARS. Deze game wordt voor meer dan de helft door de community gefinancierd, die ook nog eens een gedeelte van de omzet zal krijgen. Daarnaast krijgt de community geregeld een nieuwe build waarop de gebruikers hun feedback kunnen geven, zodat de ontwikkelaar de game steeds een beetje beter kan maken. Met zoveel inbreng van de community kan deze game wel eens heel erg vet gaat worden. Mocht het dan echt een succes worden, dan ben ik benieuwd of we meer ontwikkelaars gaan zien die op deze manier te werk zullen gaan.

Halo 5: Guardians

Zoals je gisteren in mijn preview van Halo 5: Guardians hebt kunnen lezen, was ik in het begin erg sceptisch over de multiplayer. Het neigde allemaal te veel naar Call of Duty door de teamcommunicatie, het schieten, de killcam en nu ook de movement. De bèta die momenteel loopt heeft me gelukkig aangenaam verrast, waardoor ik nu echt uitkijk naar deze nieuwe Halo-game. Ik hoop alleen wel dat de volledige game splitscreen met vier spelers ondersteunt, want daar is nog geen bevestiging over. Splitscreen met twee spelers is wel al bevestigd, dus hopelijk zal splitscreen voor vier spelers ook weer worden ondersteund.

Virtual Reality

Virtual Reality bestaat al heel lang, maar door de oude technologie is dat nooit een succes geworden. Met de huidige technologie is er gelukkig veel meer mogelijk. De eerste ontwikkelaarsversie van de Oculus Rift verscheen al eind 2012 en sinds een half jaar is er een tweede ontwikkelaarsversie, waar ik nu voor mijn werk veel mee bezig ben. Ik heb al aardig wat demo's ermee gespeeld en werd keer op keer weggeblazen. Het voelt allemaal zo echt aan, waardoor je echt in de game wordt gezogen. Als het goed is zal dit jaar de consumentenversie van de Oculus Rift verschijnen en komt Sony met Project Morpheus voor de PlayStation 4. Je kunt zelfs al met je smartphone voor weinig geld Virtual Reality ervaren dankzij de Cardboard van Google. Virtual Reality gaat het dus helemaal worden in 2015. Ik ben vooral erg benieuwd naar Project CARS vanuit de cockpitview met Virtual Reality, want dat gaat het racen levensecht maken.

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit? Laat het ons vooral even weten!

Lees meer