Voorspelling: Project Scorpio

Geplaatst: 9 juni 2017 09:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is weer die tijd van het jaar: de E3-beurs in Los Angeles. Persconferenties met uitgebreide demo's van reeds bekende spellen, maar het liefst ook nog enkele verrassende aankondigingen. En een beursvloer, die voor het eerst toegankelijk is voor de gewone consument, boordevol lekkers. Het is de jaarlijkse hoogmis voor gamers, maar tegelijkertijd ook een gekkenhuis voor onze nieuwsredactie die elk bitje informatie en elke mogelijke trailer op de frontpage moet plaatsen. Persoonlijk heeft die E3-gekte niet meer dezelfde impact op mij als vroeger (ik laat er al even mijn slaap niet meer voor, bijvoorbeeld), maar toch belooft het weer een zeer interessante editie te worden.

Project Scorpio

Ik maak al sinds 2007 voorspellingen over grote gamebeurzen en telkens hoopte ik een glimp op te vangen van Beyond Good & Evil 2. Ditmaal niet. De game is weliswaar opnieuw in ontwikkeling, maar vooraf werd al gecommuniceerd dat de sequel waar ik al sinds de aftiteling van de eerste op wacht, niet getoond wordt. Daarom pik ik er iets meer concreter uit: de complete onthulling van Microsofts nieuwste hardwarekrachtpatser: de Project Scorpio. De beslissing om de Xbox One in allerlei Europese landen, inclusief België en Nederland , later te lanceren, is Microsoft nooit echt te boven gekomen. Sony bepaalt op dit moment met zijn PlayStation 4 het gamelandschap in onze contreien, iets wat duidelijk zichtbaar is. Toch heb ik nog steeds een zwak voor het Xbox-merk en net daarom ben ik benieuwd naar de naar eigen zeggen 'krachtigste spelconsole tot op heden'. Ik heb al vanalles voorbij zien komen over de chipset en de enorme prestaties die het apparaat schijnbaar kan leveren, maar ik verwacht nu een officiële naam, een eerste kijk op het mogelijke design, een concrete releasedatum, een prijs (waarvan ik hoop dat-ie toch onder de vijfhonderd euro blijft) en een hoop toffe games die exclusief voor de spelcomputer gemaakt worden en al bij de launch verkrijgbaar zijn. Oh ja, en meer over hun plannen rondom 'mixed & virtual reality' natuurlijk!

Overig

Ik heb het voorbije half jaar zowel een PlayStation VR en Nintendo Switch aangekocht, dus ik ben vooral benieuwd wat respectievelijk Sony en Nintendo in petto heeft voor hun recent uitgekomen hardware. Die VR-bril is een leuk staaltje techniek, maar heeft nu echt dringend een hoop toffe spellen nodig, terwijl ik van Nintendo toch meer verwacht dan eenvoudige 'van Wii U naar Switch-ports'. Super Mario Odyssey is uiteraard een no-brainer, maar met een nieuwe Metroid Prime en een compleet nieuwe Smash Bros. (en dus geen makkelijke port zoals de geruchten doen vermoeden) zouden ze mij al heel tevreden maken. Voorts wil ik graag minutenlang beeldmateriaal bewonderen van onder meer Assassin's Creed: Origins, God of War, The Last of Us Part 2, Days Gone, Detroid: Become Human, Cyberpunk 2077, Crackdown 3, Forza Motorsport 7 en Far Cry 5. Goh, wat gaan we weer een fantastische tijd tegemoet. Misschien moet ik toch maar weer een aantal blikjes energiedrank in huis halen en een paar nachtjes doorhalen om alles live te volgen

Lees meer