Voorspelling: Race Driver: GRID 2

Het jaar is weer voorbij en men kan het zich langzamerhand permitteren om zich alvast voorzichtig op de nabije toekomst te richten. Hoe vet en vooral druk 2012 ook was qua games, het begin van 2013 staat meteen alweer garant voor een lading aan toptitels. Hitman keerde na een poos van afwezigheid weer terug in 2012 en hoe. Een andere serie, met een vrouwelijk hoofdpersonage, zal ditzelfde lot tegemoet gaan in 2013, hierover later meer. Ook stond 2012 voor mij persoonlijk in het teken van downloadbare games, grotendeels bestaande uit indie games. Torchlight II blijft voor mij dé game om van een downloadbaar platform te halen dit afgelopen jaar, maar ook games als Shank 2 en The Walking Dead wisten mij te boeien. Ik verwacht in 2013 dan ook veel van de downloadbare platformen alsmede van de onafhankelijke ontwikkelaars, wiens games vaak meer aandacht verdienen dan ze toegespeeld krijgen.

De tijd om het uitgebreid over het afgelopen gamejaar te hebben heb ik echter niet en de interesse hierin bezitten jullie waarschijnlijk ook niet. Laat ik het daarom maar snel hebben over drie games waar ik torenhoge verwachtingen van heb het komend jaar.

Race Driver: GRID 2

De beste race game ooit blijft in mijn ogen DTM Race Driver 3, ook al was Race Driver: GRID geweldig. Mede door het feit dat er de afgelopen tijd maar weinig echt goede racers verschijnen heb ik mijn hoop in 2013 volledig gevestigd op Race Driver: GRID 2. Als dit tweede deel in de vertakking van de serie de basis van het origineel behoudt en tegelijkertijd hetzelfde gevoel weet te communiceren als de eerdere delen, dan kan het haast niet fout gaan. Bovendien verwacht ik dat de game het uiterste uit de onderhand aardig verouderde consoles zal halen en vooral op de pc weer zal laten zien waarom we maar al te graag om de zoveel tijd onze hardware willen upgraden. Af en toe hoor ik de piepende banden uit Race Driver: GRID 2 al. Nu maar hopen dat deze snel aan de start, en daaropvolgend de finish, zullen verschijnen.

onbekend

Tom Clancy's Rainbox Six: Patriots

De Rainbow Six-serie heeft mij nooit echt weten te boeien, tot Rainbow Six: Vegas. De serie veranderde aanzienlijk in positieve zin, maar werd desondanks niet een dertien in een dozijn shooter. Tactiek en een iets lager tempo dan we vandaag de dag gewend zijn in shooters zijn elementen die het bij mij goed doen. Rainbow Six: Vegas 2 vervolgde dit nieuwe pad en wist mij nog langer vast te grijpen, om mijn verwachtingen voor Patriots volgend jaar alleen maar tot een hoger niveau te doen stijgen. Als het ijzersterke fundament van de Vegas delen blijft doorschemeren in Tom Clancy's Rainbow Six: Patriots en men niet de gemakkelijke weg kiest, dan kan dit een hele interessante shooter worden.

onbekend

Tomb Raider

Lara Croft, wie was er vroeger nou niet verliefd op deze babe met haar uit pixels bestaande voorgevel? Wat stille jaartjes verder zal ze opnieuw op het toneel verschijnen en ondanks het feit dat ik nooit een enorme fan was van de serie, weten alle beelden die de afgelopen tijd zijn verschenen mij toch aanzienlijk nieuwsgierig te krijgen. Ik verwacht een flink gescript schouwspel met schitterende levendige omgevingen en hopelijk een erg interessant verhaal. Gooi daar wat hitsige actie bij en het testosteron zal bij menig gamer gaan borrelen. Virtuele babe of niet, ik hoop en verwacht wat meer dan twee pluspunten in deze resurrectie van Tomb Raider.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?