Voorspelling: Rebecca met Ni No Kuni II

Geplaatst: 14 januari 2018 10:00

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer eventjes aan de gang en dat betekent natuurlijk dat we weer uit kunnen kijken naar nieuwe games. Afgelopen jaar zat vol met mooie titels, maar het lijkt erop dat 2018 ook wat mooie dingen voor ons in petto heeft. Zelf kijk in ieder geval naar een paar dingen heel erg uit.

Ni No Kuni II

Enkele jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Ni No Kuni en ik was meteen verkocht. In de rol van Oliver trok je de wijde wereld in om zoveel mogelijk beestjes te vangen om mee te vechten, quests uit te voeren en grootse missies te volbrengen. Als rasechte verzamelaar heb ik flink wat uren in die game gepompt. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om dit met deel 2 opnieuw te doen. In Ni No Kuni 2 treden we in de voetsporen van Evan. De game belooft de magie van het eerste deel te combineren met nieuwe mogelijkheden, zoals het bouwen van een eigen Koninkrijk. De game komt op 23 maart uit, maar wat mij betreft mag deze morgen al op de deurmat vallen.

Dynasty Warriors 9

Ook deze klassieke hack and slash serie komt dit jaar met een nieuw deel. Zelf ken ik de serie, die zich richt op de Chinese Dynasty, nog niet eens zo heel lang. Ongeveer een jaar geleden zorgde een vriendin ervoor dat ik er kennis mee maakte. Urenlang hebben we in verschillende delen gepropt. Het duurde dan ook niet lang voor deze serie mijn hart had veroverd. Ik kijk nog het meeste uit naar alle nieuwe dingen die deel 9 aan ons gaat bieden. Koei Tecmo lijkt namelijk volledig de andere kant op te gaan met deze game. De wereld wordt open en daarmee vrij om te betreden en krijgt daarmee ook meer RPG-elementen. Ook ziet het er mooier uit dan ooit tevoren. Dynasty Warriors 9 komt op 13 februari 2018 uit, maar ook deze mag wat mij betreft vandaag al uitkomen.

Hier kijk ik ook naar uit

Verder kijk ik ontzettend uit naar Far Cry 5. De eerdere games heb ik kapot gespeeld en ik kan dan ook niet wachten om deze wereld weer te betreden. Ditmaal op Amerikaanse grond. Ook Red Dead Redemption 2 staat hoog op mijn ranglijst. Veel is er nog niet over bekend, maar ik ben een simpele meid: ik zie een cowboyhoed en ik ben happy.

Daarnaast ben ik nog heel erg benieuwd wat Nintendo allemaal voor ons in het verschiet heeft. Afgelopen jaar was natuurlijk een topjaar voor het bedrijf, maar met de grote titels die allemaal in het afgelopen jaar uitkwamen is het mij de vraag waar het bedrijf het komend jaar mee wil knallen. Ik hoop in ieder geval heel hard op meer informatie over de Pokémon RPG en Metroid 4. En wie weet? Misschien zien we dit jaar zelfs een release van deze titels. Van mij mag het. Eén ding is mij in ieder geval duidelijk, het komend jaar wordt vast weer een mooie. 2018, kom maar door!

Lees meer