Voorspelling: Remember Me

Geplaatst: 8 januari 2013 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Direct als altijd kwam een tijdje geleden vanuit de kamer van de hoge piefen van Gameliner het volgende verzoek: Yordi, we willen een artikel van je waarin je de drie volgens jou meest veelbelovende games van 2013 even beschrijft. En oh ja, wil je er ook even een korte inleiding bij doen?. Juist. Oké dan. Nou, beste piefen, de inleiding zijn jullie bij deze aan het lezen, dus dat is het probleem niet. Dat probleem zit 'm wel in het woordje 'even'. Want hoe makkelijk het misschien ook lijkt, je kiest niet zomaar 'even' de volgens jou meest toffe games van het komende jaar. Er komen ook dit jaar immers weer zoveel goede games uit; dat maakt het niet makkelijk om daar een paar absolute toppers uit te kiezen. Daarom ben ik op het volgende ingenieuze idee gekomen: ik wil alleen games in mijn lijstje waarbij ik onmiddellijk een goed gevoel heb. Met andere woorden: de game moet meteen mijn aandacht trekken. Dat dunt het lijstje met games al lekker uit. Vervolgens regeltje twee: ik wil alleen games in mijn lijstje die vernieuwend zijn en om dat te bereiken heb ik besloten om alleen nieuwe IP's te kiezen. Kijk, dat schiet tenminste op en bij deze kan ik dan ook met trots mijn top drie van het gamejaar 2013 aan jullie presenteren!

Brothers: A Tale of Two Sons

Het zou heel goed kunnen dat je nog nooit van Brothers: A Tale of Two Sons hebt gehoord. Je bent in dat geval niet de enige, want ik kwam ook pas achter het bestaan van deze titel na een inventarisatie van alle (veelbelovende) games die dit jaar gaan verschijnen. Wie de hoofdpersonages in dit avontuur zijn is na het lezen van de titel natuurlijk meteen duidelijk. Het originele aspect aan deze game is dat het een heuse 'singleplayer co-op' is. Met elk pookje op je controller bestuur je namelijk één van de twee broers, zodat je met de twee pookjes samen de controle hebt over beide personages. Op die manier ben je in ieder geval niet meer afhankelijk van een willekeurige sukkel waarmee je het co-op avontuur dient te spelen. Dat scheelt! En verder zeggen de beelden van de game genoeg. Betoverend!

Watch Dogs

Jongens, jongens, jongens, wat heb ik op de E3 van vorig jaar ongelofelijk genoten van de eerste beelden van WATCH_DOGS. Weet je het nog, dat moment in het filmpje waaruit bleek dat de beelden die je te zien kreeg gewoon in-game waren? Viel jullie mond ook niet open bij eerste stappen van het hoofdpersonage, hacker Aiden Pearce? Natuurlijk werd de game gedraaid op een NASA-achtige computer, maar dat neemt dat pracht van deze titel niet weg. De game wordt overigens ontwikkeld door Ubisoft Montreal, de studio die ook verantwoordelijk is voor onder andere de Assassin's Creed- en Far Cry-serie. Het is daarom per definitie onmogelijk dat WATCH_DOGS een flop gaat worden, daar ben ik van overtuigd. Let me play this game!

Remember Me

Nee hoor, Justin, ik ben Remember Me absoluut nog niet vergeten. Alhoewel, dat is niet helemaal waar, aangezien ik pas weer op deze game stuitte tijdens mijn grondige onderzoek naar de games die (waarschijnlijk) dit jaar uit gaan komen. Wat wel positief is, is dat ik meteen weer werd gegrepen door het verhaal van deze game toen ik 'm weer langs zag komen. Het idee om het hoofdpersonage Nillin de mogelijkheid te geven om herinneringen van anderen af te pakken om zo de gaten in haar eigen geheugen weer op te vullen klinkt immers niet verkeerd. En hè, spelen met een chick is toch altijd een pluspunt (en nu niet allemaal massaal deze zin verkeerd opvatten, alsjeblieft)?

Lees meer